Când este momentul să îți oferi singură un cadou. 7 lucruri de care ai nevoie

28 June of 2017

Oricât de ciudat ar părea, există momente când este necesar să îți faci singură un cadou: când faci bilanțul ultimilor ani și descoperi numeroase nemulțumiri, după o perioadă dificilă prin care tocmai ai trecut, sau dimpotrivă, după un succes – profesional sau personal – pentru care ai depus eforturi îndelungate.

Contrar anunțului din titlu, ceea ce îți propunem nu sunt tocmai obiecte, sau, dacă sunt, ele completează anumite experiențe de care ai mare nevoie. Care sunt aceste experiențe-cadou?

  1. O pauză

Un cadou pe care uiți de prea multe ori să ți-l oferi și la care nici societatea nu te încurajează să te gândești. Pauzele sunt binevenite și sănătoase după perioadele de efort susținut, dar poți alege să iei o scurtă pauză și ca să sărbătorești așa cum se cuvine un succes personal sau, pur și simplu, pentru a-ți regăsi vocea interioară și echilibrul. După cum le place americanilor să spună, oprește-te din când în când, ca să miroși florile.

  1. Iertare

Pare a fi un obiectiv banal, dar, în realitate, iertarea de sine este o adevărată provocare, pe care nu mulți oameni reușesc să o treacă. Ca să îți poți ierta greșelile și alegerile mai puțin inspirate și să te eliberezi de regrete, este necesar să faci pace cu trecutul și cu propriile slăbiciuni. Nimeni nu este perfect, așa că renunță să te mai învinovățești și alege, în schimb, o atitudine constructivă, care te împinge să lucrezi, cu răbdare, la punctele tale slabe.

  1. Încredere în sine

Încrederea în sine se construiește prin acțiuni care duc la succes și care primesc aprecierea celor din jur, dar și prin mici trucuri, care trimit instantaneu mesaje pozitive către creier. Oricât de superficial ar părea, o rochie nouă, o astfel de trusă de machiaj, cu o paletă foarte variată de nuanțe sau o vizită la spa fac minuni, atrag complimente și îmbunătățesc considerabil stima de sine.

  1. Pasiune

Renunță la lucrurile care te fac nefericită, precum jobul unde nu te simți apreciată și activitățile în care nu crezi și începe să investești timp și energie în ceea ce te pasionează cu adevărat. Dacă iei lucrurile în serios, studiezi și exersezi în direcția dorită de tine și dacă nu te aștepți la rezultate peste noapte, îți poți transforma hobby-urile în carieră.

  1. Dreptul la eșec

Ai citit bine: dă-ți voie să greșești și chiar să pierzi, din când în când și nu face o dramă din asta. Unele dintre cele mai importante lecții de viață rezultă din astfel de experiențe, printre ele numărându-se și rezistența în fața eșecului. Creatoarea lui Harry Potter, J.K. Rowling povestește că, înainte de a deveni o scriitoare celebră, simțea că a eșuat pe toate planurile, mai mult decât toți cunoscuții săi și că tocmai acest eșec a motivat-o să își urmeze visul și să își transforme viața.

  1. Timp cu tine însăți

Dacă nu este prelungită la nesfârșit și nu conduce la izolare, singurătatea are un număr mare de beneficii, mai cu seamă în perioadele în care simți confuzie și nu știi care este cea mai potrivită direcție pe care să o urmezi, din punct de vedere personal sau profesional. Indiferent ce ar spune cei din jurul tău, dacă simți nevoia să petreci mai mult timp în singurătate și să îți analizezi mai atent motivațiile, ascultă-ți instinctul.

  1. Recunoștință

Sărbătoarea americană a Zilei Recunoștinței ar putea servi ca model și pe alte meleaguri, dar este și o sursă de inspirație pentru fiecare dintre noi. Chiar dacă uneori pare că problemele nu au sfârșit, există întotdeauna motive pentru care să fii recunoscătoare. Amintește-ți că ai alături familia și prietenii, rememorează reușitele, fii recunoscătoare pentru micile bucurii și pentru o stare de sănătate în echilibru. Vei fi cu adevărat conștientă de lucrurile pozitive din viața ta, dacă alegi să le treci pe o listă scrisă.

Tu când ți-ai oferit ultima dată un cadou? Poți asocia fiecare dintre experiențele de mai sus cu cadouri reale, care îți vor aminti mai târziu de momente-cheie din dezvoltarea ta personală.

 

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

musafiri

Previous:

Ai invitați la masă? Uite cum poți să fii gazda perfectă

Next:

Familie mare, cina romantica

You may also like

Post a new comment