10 motive să îți rezervi bilete de avion spre Spania. Topul celor mai frumoase locuri din Peninsula Iberică

09 March of 2017

Pe care insulă poți explora cei mai spectaculoși munți vulcanici din Spania? Ce excursii opționale poți face din Barcelona și cum poți ajunge în Munții Montseratt sau Girona? Care e destinația din Spania potrivită pentru o vacanță în familie? Ce poți face în Tenerife și Mallorca, dacă îți rezervi zboruri spre Spania pentru lunile de vară? Unde în Spania se țin petreceri lanț în unele dintre cele mai apreciate cluburi de noapte din Europa?  În care oraș din Spania trebuie să ajungi dacă vrei să mergi la cină la al doilea cel mai bun restaurant din lume în 2016, premiat cu trei stele Michelin? Ce poți face în Madrid și care sunt avantajele unui city break la Barcelona? Cum poți deveni somelier profesionist doar vizitând câteva crame cu tradiție și care e regiunea viticolă din Spania recunoscută în întreaga lume pentru vinurile de excepție pe care le produce în fiecare an? Unde poți admira unele dintre cele mai impresionante clădiri futuriste din Spania?

 

Pentru fiecare din întrebări, ai o vacanță de neuitat de care poți profita în lunile care urmează. Și dacă vrei să petreci mai mult timp în Spania, poți să îți faci un traseu de poveste pe teritoriul Spaniei, o destinație de vacanță aflată în topul celor mai vizitate țări din Europa. Indiferent de insula sau orașul unde urmează să aterizezi, ai șanse foarte mari să te îndrăgostești de frumusețea teritoriilor pitorești, fie că petreci câteva zile pe plajele din Mallorca, în văile sălbatice din Tenerife, în podgoriile de viță de vie din Rioja, pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona sau în restaurantele cochete din Madrid.

 

Spanie e una dintre cele mai îndrăgite destinații de vacanță de către turiștii români, iar numărul zborurilor spre Spania din România e tot mai mare de la an la an. Chiar dacă ai ajuns până acum în mai multe locuri din Peninsula Iberică, merită să îți mai treci pe listă străzile înguste din Toledo, Cordoba, Girona sau Segovia. Iar dacă îți plac poveștile cu cavaleri și prințese, poți să te aventurezi pe domeniile palatelor și castelelor spaniole, cum sunt Palatul Alhambra din Granada sau Castelul Alcazar din Segovia sau ai putea alege insula distracției, unde petrecerile nu se termină niciodată. E bine să știi că poți să îți rezervi bilete de avion spre Spania nu doar din București, ci și din Timișoara, Sibiu, Craiova sau Cluj-Napoca.

 

  1. Munții Montseratt, o priveliște din altă lume

Când zbori deasupra Spaniei, observi munții care se întind pe teritoriile spaniole. Chiar dacă Spania e cunoscută mai ales pentru plajele sale, în Spania găsești teritorii muntoase extinse, Spania fiind a doua țara din Europa cu o zonă muntoasă extinsă pe întreg teritoriul său, după Elveția. Dacă îți plac munții și teritoriile stâncoase inedite sau vrei să mergi într-un pelerinaj în Spania, poți să îți treci pe listă Munții Montserrat, care au un aspect lunar și seamănă cu degetele unei mâini ca urmare a eroziunilor. Poți ajunge la Montseratt din Barcelona, într-o excursie de o zi.

 

  1. Experiențe culinare, flamenco și muzee în Madrid

Barcelona e orașul spaniol care primește anual milioane de turiști, fiind locul preferat al călătorilor de pretutindeni. Dar merită să îți schimbi preferințele de vacanță și să te gândești la un city break la Madrid, mai ales dacă vrei să te bucuri de o escapadă în timpul căreia să vizitezi cele mai importante muzee din Spania, în special Muzeul Prado unde poți admira picturi de Goya și Velazquez. În plus, în ultimii ani, Madridul e un loc al inovației gastronomice, așa că poți să te bucuri de noua bucătărie spaniolă, dar și de mâncărurile slow-food, ori de tapas, zecile de feluri de gustări pe care spaniolii le servesc alături de băuturile alcoolice și nu numai. Iar dacă ți-ai dorit dintotdeauna să vezi un spectacol de flamenco, poți să îți rezervi cu încredere bilete de avion spre Spania cu destinația Madrid, pentru că în Capitală sunt cele mai apreciate cluburi de flamenco din lume.

 

  1. Arhitectura unică în lume marca Gaudi, dacă zbori spre Barcelona

Dacă vrei să ai parte de un weekend break în Spania plin de culoare, în care să vizitezi cele mai importante obiective turistice marca Gaudi, atunci trebuie să îți rezervi un zbor spre Barcelona, un oraș plin de pasiune, exuberanță și culoare, dar și de locuri de poveste, cum ar fi catedrala Sagrada Familia, un loc care pare desprins dintr-o realitatea alternativă. Merită să te oprești și în Parcul Guell, un alt loc din Barcelona proiectat de Gaudi, și unul dintre cele mai frumoase parcuri din Barcelona, de unde poți să te bucuri de o priveliște panoramică asupra orașului.

 

  1. Plajele de neuitat din Mallorca și Tenerife, cele mai frumoase concedii de vară

În perioada verii, Riviera spaniolă e plină ochi de turiștii atrași de plajele sălbatice, văile largi, dar și de cluburile și restaurantele cu ștaif din stațiunile spaniole. În partea sudică, stațiunile sunt mai aglomerate, dar dacă vrei să te bucuri de liniște, poți să optezi pentru nordul insulei Mallorca. Dacă vrei să ai parte de o vacanță activă, poți opta pentru un sejur în Tenerife, unde poți vizita Munții vulcanici Teide, iar dacă pleci într-o vacanță alături de familie merită să vă opriți la Parcul de distracție Siam Park, pentru o zi plină de activități. Chiar dacă plajele din Tenerife și Mallorca sunt mai departe decât insulele grecești, în perioada estivală ai zboruri charter spre Spania, la prețuri accesibile, așa că rezervă din timp biletele de avion spre Spania.

  1. Ibiza, districtul distracției din Spania

Dacă Mallorca și Tenerife sunt două destinații de vacanță potrivite, mai degrabă, pentru un sejur în familie sau dacă îți dorești liniște și relaxare, Ibiza e insula petrecerilor, invadată de tineri în fiecare an. Iar distracția e cu totul altfel decât oriunde altundeva, pentru că Ibiza e plină ochi de cluburi de noapte. Și mai mult, în timpul sezonului estival, concertele de muzică și festivalurile de muzică nu se termină niciodată.

  1. Frumusețea de poveste a Segoviei

Dacă zbori spre Spania și aterizezi la Madrid, poți să vizitezi Segovia, un oraș cu câteva zeci de mii de locuitorii, pe care îl poți explora în jumătate de zi începând cu Castelul Alcazar, continuând cu Apeductul roman, unul dintre cele mai bine păstrate apeducte din Antichitate și terminând cu Catedrala din Segovia, o construcție cu totul impresionantă, ridicată începând cu secolul 16.

  1. Poveștile neștiute din Cordoba

Cordoba e un oraș cu o istorie de mii de ani, unde se observă moștenirea evreiască, maură și spaniolă, dar și locul unde poți să vizitezi una dintre cele mai frumoase catedrale din Cordoba, Marea Moschee din Cordoba (Mezquita), unul dintre cele mai frumoase lăcașuri de cult de inspirație islamică din Spania, cu sute de coloane și un interior pavat cu marmură și onix.

  1. Zona viticolă și vinurile de poveste din Rioja

În Spania, nu găsești doar unele dintre cele mai delicioase preparate din lume, ci și unele dintre cele mai bune vinuri din lume, cele mai cunoscute fiind vinurile de Rioja. Spania are reguli stricte de producție a vinului, așa că dacă pe etichetă scrie Rioja, știi că o să consumi un vin de calitate. La fel de apreciate sunt și vinurile Priorat sau Ribera del Duero. Pentru o degustare de vinuri de Rioja, ai putea să te oprești în Laguardia.

  1. Bilbao și Valencia, arhitectură modernă și futuristă

Bilbao e unul dintre orașele mai puțin vizitate din Spania, care merită văzut mai ales pentru Muzeul Guggenheim, una dintre minunile arhitecturale moderne din Spania. Dintre orașele spaniole, Valencia pare o așezare inedită, datorită arhitecturii moderne și futuriste din complexul Orașul Artelor și Științelor, care include un Cinematograf hemisferic, un Oceanograf, Palatul Artelor Sofia, Agora și alte câteva construcții similare care te duc cu gândul la o lume a viitorului. Complexul a fost definitivat în 2009, și e considerat a fi una din minunile Spaniei.

  1. Girona, cu oprire la restaurantul El Celler de Can Roca

Dacă zbori spre Barcelona, poți să te gândești la o excursie de o zi în Girona, o Barcelona în miniatură, dar și orașul unde poți să îți rezervi o masă la al doilea cel mai bun restaurant din lume, El Celler de Can Roca, un restaurant cu trei stele Michelin. În cazul în care îți dorești o experiență culinară de top, trebuie să îți faci rezervare cu câteva luni înainte. Chiar dacă nu ai rezervare, poți să îți încerci norocul dacă ajungi în Girona, pentru că s-ar putea să poți lua prânzul sau cina în cazul în care altcineva anulează rezervare. Dincolo de tradiția gastronomică de excepție, în Girona poți să vizitezi cartierul evreiesc, unul dintre cele mai vechi districte de acest fel din lume, Catedrala gotică, iar spre seară poți să te plimbi pe strada la Rambla, un bulevard plin de magazine și cafenele, care amintește de Las Ramblas din Barcelona.

Spania e una dintre destinațiile de top pentru 2017, și cu siguranță vei găsi o aventură sau o provocare potrivită pentru tine. Verifică din timp ofertele pentru bilete de avion spre Spania, și alege regiunea de poveste unde vrei să poposești pentru câteva zile!

Sursă foto: Shutterstock.com

Comments

comments

Previous:

Turist sau călător? Tu ce esti?

Next:

Cele mai frumoase locuri din lume unde trebuie să mănânci măcar o dată

You may also like

Post a new comment