Buze sanatoase iarna

09 December of 2015

Recunoaște! Întotdeauna ți-ai dorit să ai buze cărnoase și sănătoase! Și de fiecare dată ai privit cu invidie pozele din reviste cu femei cu buze seducătoare.

Chiar și acum, când vremea rece ne dă de furcă, nu îți vine să renunți la rujul preferat! Roșu, grena, roz, dar și nude, printre aceste nuanțe se află și preferata ta. Dar ce faci atunci când buzele au de suferit din cauza frigului, când crapă, sunt aspre și te ustură? Pentru că, da, și ele au nevoie de un tratament special în sezonul rece.

Citeste si: Buze fermecătoare!

Prevenirea

Înainte de a trata, este bine să previi crăparea buzelor. Pe lângă frig, dormitul cu gura deschisă este una dintre cauzele apariției acestei probleme. Dacă ai nasul înfundat, folosește un spray cu apă de mare care te va ajuta să respiri mai ușor. Aerul din încăpere, mai ales când temperatura este ridicată, devine uscat, nasul ți se usucă și ai tendința de a respira de gură. Un umidificator de cameră te ajută. Alege un model potrivit mărimii spațiului.

O altă cauză este obiceiul de a-ți umezi mereu buzele cu limba. Folosește balsamul de buze înainte de culcare, după ce te-ai demachiat. Și nu uita să bei apă!

Exfolierea

Primul pas în tratarea buzelor crăpate este îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafața lor. Ai grijă să nu folosești mișcări dure, pentru că pielea este foarte delicată și ar avea și mai mult de suferit. Poți înmuia un prosop de față în apă călduță și să freci ușor cu el buzele. După ce ai terminat, aplică un balsam gras, pentru protecție.

O altă metodă de exfoliere delicată este cea cu miere. Prepară un gomaj din ulei de măsline, miere și zahăr brun. Masează apoi buzele pentru câteva minute, până când simți că pielea este din nou fină.

Citeste si: Cele 7 semne secrete ale stresului

Metode de îngrijire

Este bine ca balsamul de buze să nu-ți lipsească din geantă, mașină, de pe birou sau de pe noptieră. Nu ezita să-l folosești ori de câte ori simți nevoia. Mai bine un surplus de îngrijire, decât să suferi după aceea. Iarna, caută produse cu SPF 15 sau chiar mai ridicat.

Articol exclusiv online
Text: Irina Stanescu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cum amani aparitia ridurilor

Next:

Tratamente cosmetice de iarna pentru acasa

You may also like

Post a new comment