Bunătăți la minut gata cât ai zice „pește“

07 January of 2010

File de pui cu sos de tarhon o mâncare foarte ușoară

Ingrediente (4 porții): 500 g broccoli 4 file de pui (a 150 g) 2 linguri de ulei sare, piper 1 ceapă 1 legătură tarhon 3 linguri unt 2 linguri făină 300 ml supă 200 g smântână 2 linguri muștar iute

Preparare:

Foto: Hubert Burda Medien

1. Pregătiți broccoli, apoi despărțiți-l în buchețele. Spălați carnea, apoi uscați-o pe un șervet de bucătărie. Încingeți uleiul într-o tigaie și prăjiți carnea 15-20 de minute. După aceea, scoateți-o pe o farfurie, sărați-o și piperați-o. Fierbeți broccoli 5-8 minute în apă cu sare.

2. Curățați ceapa și tocați-o mărunt, la fel și tarhonul. Căliți ceapa în 2 linguri de unt. Presărați făina și adăugați și supa treptat. Fierbeți sosul puțin, apoi adăugați smântâna, tarhonul și muștarul. Condimentați-l cu sare și piper.

3. Scurgeți broccoli. Adăugați restul de unt și lăsați-l să se topească. Serviți-l alături de pieptul de pui și sosul de tarhon pregătit. Puteți fierbe și paste late, se potrivesc foarte bine.

Poftă bună!

Timp de preparare: 30 de minute.

cca. 470 kcal/porție

Comments

comments

Previous:

11 dintre cele mai mari erori culinare… și ce este adevărat!

Next:

Rafinamente pe gustul tuturor. Șnițele și rulade

You may also like

Post a new comment