Ingrediente (4 porții): •4 mere (de ex. bot de iepure cca 500 g) •4 linguri merişoare uscate •75 ml suc de portocale •4 ouă •100 g nectar de pere •500 g brânză dulce de vaci •½ linguriţă coajă de lămâie •1 praf de sare •6 linguri griş •2 linguriţe praf de copt
1 Se curăţă merele, se taie în patru, se îndepărtează seminţele şi se taie felioare. Se amestecă împreună cu sucul de portocale şi merişoarele, apoi se lasă cca 30 de minute la marinat. 2 Se încălzeşte cuptorul la 180˚C. Se amestecă ouăle, nectarul de pere, brânza, coaja de lămâie, sarea, grişul şi praful de copt. Se încorporează merişoarele, iar amestecul obţinut se toarnă într-o formă termorezistentă unsă cu grăsime. Se aşază merele în forma ţiglelor de pe acoperiş şi se coace totul cca 40 de minute. La final se ornează prăjitura cu zahăr pudră. Dacă se doreşte, este foarte potrivit şi sosul de vanilie.
Preparare: 25 de minute. Cca 400 kcal/porţie
Comments
You may also like
-
05 Apr
Bun si variat: piureul de cartofi
CulinarPiureul de cartofi este una dintre cele mai simple si mai gustoase preparate. Orice stie ...
-
17 Dec
2 reţete cu specific indian pe care merită să le încerci
CulinarGastronomia asiatică are tot mai mulţi adepţi în ţara noastră. Restaurantele cu specific asiatic au ...
-
22 Dec
Bar de lux la tine acasa, de Craciun
CulinarIngrediente simple, rezultate spectaculoase. Prepara trei cocktailuri sanatoase si delicioase pentru Craciun Berry Christmas 140 ...
-
02 Mar
În Postul Mare mănâncă și tu ca la mănăstire
CulinarPostul Mare, postul care precede sărbătoarea Paștelui, este cel mai greu post de peste an, ...