Ingrediente (4 porții): •4 mere (de ex. bot de iepure cca 500 g) •4 linguri merişoare uscate •75 ml suc de portocale •4 ouă •100 g nectar de pere •500 g brânză dulce de vaci •½ linguriţă coajă de lămâie •1 praf de sare •6 linguri griş •2 linguriţe praf de copt
1 Se curăţă merele, se taie în patru, se îndepărtează seminţele şi se taie felioare. Se amestecă împreună cu sucul de portocale şi merişoarele, apoi se lasă cca 30 de minute la marinat. 2 Se încălzeşte cuptorul la 180˚C. Se amestecă ouăle, nectarul de pere, brânza, coaja de lămâie, sarea, grişul şi praful de copt. Se încorporează merişoarele, iar amestecul obţinut se toarnă într-o formă termorezistentă unsă cu grăsime. Se aşază merele în forma ţiglelor de pe acoperiş şi se coace totul cca 40 de minute. La final se ornează prăjitura cu zahăr pudră. Dacă se doreşte, este foarte potrivit şi sosul de vanilie.
Preparare: 25 de minute. Cca 400 kcal/porţie
Comments
You may also like
-
04 Jan
Ingrediente de baza pentru retete rapide
CulinarMâncarea făcută în casă este cea mai bună alegere, iar o colecție de rețete rapide ...
-
30 Sep
Crème Caramel
CulinarIngrediente pt. 6 porții: •1 păstaie mare de vanilie •250 ml lapte •250 g frișcă ...
-
20 Oct
Tort de portocale. Simplu de făcut și incredibil de bun
CulinarTortul de portocale făcut după această rețetă este incredibil de bun. Se face foarte simplu, ...
-
20 Nov
Brânză fină – cu garnituri picante
CulinarBrânză fină – cu garnituri picante. Branza este unul din cele mai iubite alimente. Versatila, ...