Scapă de inesteticul pliu de piele plin cu grăsime prin lifting sau lipoaspirație
Un fenomen destul de ne-plăcut, predispoziția către bărbia dublă poate fi dată de depozitele de grăsime acumulate sub nivelul bărbiei, dobândită ca urmare a obișnuinței de a dormi pe perne înalte și de a citi culcat(ă) sau transmisă ereditar.
Cum decurge operația
Bărbia dublă poate să apară la persoanele supraponderale, dar și la cei care au bărbia mai mică sau situată înapoi, creând falsa impresie de exces al pielii. În cazul excesului de grăsime se poate apela la o lipoaspirație facială, ce constă în extragerea surplusului adipos. Procedura se poate efectua sub anestezie locală sau generală, de cele mai multe ori sub anestezie generală. La persoanele tinere, pielea nu trebuie excizată, pentru că se retrage după lipoaspirația zonei.
Prin această intervenție, medicul folosește canule fine, conectate la un sistem vacuumatic, la fel de bine putând fi utilizat și laserul pentru a elimina surplusul de grăsime. Uneori, se poate recurge la lifting facial, o tehnică de reîntinerire prin intermediul căreia se obține un contur mai bun al mandibulei, o linie a bărbiei mai accentuată și un gât îngustat, cu aspect mai tânăr și mai lung.
Efectele postoperatorii
Dacă este un fals exces (la persoanele cu bărbia mică), un implant de bărbie este soluția. În cazul unui pliu de piele fără grăsime, rezolvarea este excizia.
Postoperatoriu, la nivelul zonei lipoaspirate se aplică un bandaj elastic special, care se va purta 3-6 săptămâni. Bandajul ajută la refacerea uniformă a pielii și împiedică amplificarea edemelor. Edemul postoperator, se remite în 3–4 săptămâni, iar rezultatul final este vizibil la 6 săptămâni. Activitatea poate fi reluată după 72 de ore, în funcție de amploarea intervenției. Activitățile de birou pot fi reluate după 7 zile, iar cele care presupun efort fizic, după o lună. Complicațiile în urma intervenției sunt, în general, rare și minore.
IMPORTANT DE ȘTIUT
Investigațiile necesare înainte de intervenția de corectare a bărbiei duble sunt hemograma (numărul de globule albe și roșii), coagulograma, glicemia, ureea, VSH-ul, transaminazele, bilirubinemia, electrocardiograma și măsurarea tensiunii arteriale.
Înainte cu circa 10 zile de intervenție trebuie întrerupt orice tratament antiinflamator sau anticoagulant ori cu medicamente care conțin acid acetilsalicilic.
Comments
You may also like
-
20 Jan
Inimă sănătoasă? Da, e posibil!
MedicinăInimă sănătoasă? Da, e posibil! – N-o simțim, dar știm că e acolo, în interiorul ...
-
15 Dec
O nouă metodă în lipoaspirație
MedicinăLiposucția, o intervenție cosmetică efectuată medical, reprezintă procedeul prin care se îndepărtează excesul nedorit de ...
-
01 Feb
Ajutor! Am uitat tamponul! Unde? Înăuntru!
MedicinăDacă te-ai îngrozit deja și ai în fața ochilor imaginile care au devenit recent virale ...
-
10 Dec
Forța ierburilor. Există o plantă pentru fiecare boală
MedicinăForța ierburilor – Se spune că există o plantă pentru fiecare boală. Din cele mai ...