
Foto:Cristian Niculescu
Puține orașe se pot mândri cu o istorie amplă și neîntrerupt consemnată pe parcursul secolelor, asemenea Brașovului. În perioada antică, societatea prosperă a dacilor a numit frumoasa cetate, Cumidava, apreciindu-i poziționarea și rolul strategic jucat. O diplomă adresată Cavalerilor Teutoni, în secolul al XIII-lea, cu referire asupra dreptului de proprietate în anumite zone aparținând Țării Bârsei, s-a constituit în prima atestare documentară a zonei.
Orașul Brașov
Brașovul, prin intermediul celor 15 cartiere, oferă spații întinse și aerisite de promenadă. Afluxul turiștilor este ridicat și constant pe parcursul întregului an. Șcheiul (reg. defileu), centrul vechi al orașului, constituie un important punct de atracție. Nu departe, se află înconjurată de restaurante și cafenele celebra Piață a Sfatului, locul desfășurării unui cunoscut festival de muzică ușoară și Biserica Neagră, o capodoperă a stilului gotic, finalizată în anul 1477. Arta teatrală și muzicală, alăturate diversității arhitecturale, sunt pilonii de bază ai ansamblului cultural brașovean de secol XXI. Orașul s-a dezvoltat pe parcursul timpului și ca urmare a investițiilor în sectorul industrial. Fabrici de avioane, de elicoptere, de trenuri, de camioane, dar și de bere, produse lactate sau ciocolată au funcționat de-a lungul timpului în zonele limitrofe. În prezent, există planuri de construire a unui aeroport internațional, cu rol în fluidizarea traficului turistic.
Poiana Brașov
Patrimoniul turistic natural este conturat prin intermediul renumitei stațiuni turistice Poiana Brașov, situate la poalele masivului montan Postăvarul, în dreptul unei altitudini de 1030 metri. Oferind facilități în practicarea sporturilor de iarnă, Poiana cunoaște un secol de tradiție în arta nobilă a sporturilor pe zăpadă. La 13 km de Brașov și 12 km de Râșnov, stațiunea este accesibilă oricărui mijloc de transport rutier, inclusiv autobuzelor care circulă din jumătate în jumătate de oră, cu plecare din stația Livada Poștei – Brașov.
Biserica Neagră
Edificiul de rit evanghelic, construit în stil gotic, a fost sfințit în urmă cu cinci secole sub hramul Fecioarei Maria. Datorită incendiului puternic din anul 1689, care a distrus o mare parte a orașului a căpătat actuala titulatură. Înălțarea bisericii s-a desfășurat pe o perioadă de 100 de ani, între 1377 și 1477.
Cristian Niculescu
Comments

Previous:
Verde de Bucovina – Gura Humorului, relaxare, linişte şi candoare în inima Bucovinei

Next:
Turism rural în Bran – Moieciu
You may also like
-
29 May
Egiptul Antic. Câteva lucruri surprinzătoare pe care merită să le știi
CălătoriiEgiptul Antic a fost una dintre cele mai avansate civilizații din Antichitate. S-a dezvoltat pornind ...
-
09 Aug
Dobrovăț – ultima ctitorie a lui Ștefan cel Mare
CălătoriiUn splendid obiectiv istoric, cultural și religios al județului Iași Ansamblul Mănăstirii Dobrovăț, alcătuit din ...
-
08 Sep
Sighișoara, turism istoric
CălătoriiSituată în inima României, la mică distanță de îmbinarea lanțului carpatic oriental cu cel meridional, ...
-
15 Jun
Munții Apuseni, acel „acasă“ al naturii
CălătoriiAuzi doar greieri cântând și lăcuste sărind prin iarba ce îndată-i de-a doua coasă. Totodată, ...