Bona perfectă oare există?

09 July of 2015

Fotolia_56511421_Subscription_L.jpg_© HaywireMedia - Fotolia.com

Fotolia_56511421_Subscription_L.jpg_© HaywireMedia – Fotolia.com

Am văzut filmul “Sunetul Muzicii” de 100 de ori, cred. Iar “Mary Poppins” este favoritul meu. Cât de frumos ar fi dacă noi, părinții, ne-am găsi câte o Julie Andrews care să aibă grijă de copiii noștri! Dar pentru că nimic din viață nu se întâmplă ca în filme, trebuie să ne mobilizăm și să facem rost măcar de o bonă aproape perfectă. Dar cum?

Unde să cauți
În mod evident, de cele mai multe ori, bona ideală este bunica copilului. Dar dacă ea nu e disponibilă, trebuie să-ți scotocești buzunarul de bani și să angajezi pe cineva. Poți începe să cauți pe site-urile specializate (și crede-mă sunt o grămadă) sau poți merge pe recomandări. Indiferent de varianta aleasă, tu vei face oricum muncă de detectiv ca să vezi cum se descurcă persoana străină când are grijă de prichindelul tău. Orice informație îți poate fi folositoare: o vecină a văzut-o în părculețul din spatele blocului, un prieten de-al vostru a intrat în vorbă cu ea și a aflat amănunte din viața particulară sau ceri desfășurătorul convorbirilor telefonice fixe etc.

Fă-ți o listă cu pretenții
Schițează o listă cu principalele trăsături pe care trebuie să le îndeplinească bona, înainte de a o găsi. Vrei să aibă experiență în domeniu, să aibă carnet de conducere, să nu fumeze, să fie până în 40 de ani, să nu aibă obligații de familie, să știe să gătească, să nu fie impulsivă, să fi fost asistentă medical, să vorbească limba germană etc. Nu vei da peste o persoană care să întrunească toate aceste calități dar vezi cum atârnă balanța. La interviu, pune-i întrebări cheie și cere-i referințe de la locurile de muncă anterioare.

Actele la zi
Dacă te-ai decis asupra unei bone, este foarte important ca ea să-ți prezinte cazierul judiciar. Ai auzit bine! De ce să o crezi pe ea pe cuvânt, când poți verifica dacă are sau nu probleme cu legea. Apoi roag-o să-și facă un set de analize medicale. Trebuie să fie sănătoasă tun ca să stea cu bebe.

Ascultă-ți intuiția
Dacă ai cel mai mic dubiu asupra angajării ei, n-o face! Probabil că intuiția ta nu te înșală. În plus, adu-ți copilul la întâlnire, vezi cum se comportă cu el și, mai important, vezi ce reacție are copilul în prezența ei. Copiii au un al șaselea simț și detectează imediat ce fel de om este.

Ce să faci să n-o pierzi?
Ai găsit bona perfectă, v-ați înțeles asupra programului și la bani, totul este cum ai sperat mai ales că prichindelul o adoră. Dacă nu vrei să o pierzi, încearcă să-i dai telefon în cazul în care întârzii la birou. Ține cont de faptul că și ea are familie iar atunci când face ore peste program trebuie recompensată în bani sau în zile libere. Nu-i cere imposibilul. Adică până și tu ai probleme cu liniștitul copilului când plânge, deci este posibil ca și ea să întâmpine aceleași dificultăți. Permite-i să mănânce din frigiderul vostru, în fond ea este un nou membru al familiei. Fă-o să se simtă bine, nu stigheră.

Comments

comments

Previous:

Naștere naturală VS cezariană

Next:

Copiii învață cu noile tehnologii

You may also like

Post a new comment