Bolile de sezon, un nou stres pentru tine

23 October of 2017

A venit toamna și cu ea răcelile care ne vor da bătăi de cap. După o vară călduroasă e vremea anotimpului rece să-și facă dambalua cu noi.

Vremea rece își intră în drepturi și apar bolile de sezon. Scoatem din dulap hainele groase și dăm iama în farmacii pentru medicamente.

Care sunt bolile de sezon?

Gripa este o viroză respiratorie care ne afectează pe toți. Ea este mereu prezentă și își face de cap cu organismul  nostru. Atunci când nu ne îmbrăcăm gros sau bem rece, apariția gripei este inevitabilă. Spațiile închise neaerisite și aglomerația sunt frecvent rost de răceală. Dacă ai ghinionul să te lovești de ea ai neapărată nevoie de cel puțin 3 zile de stat acasă pentru a te însănătoși. Te vei confrunta cu dureri de cap, febră, dureri ale globilor oculari la mișcare și apăsare, tuse, răgușeală, nas înfundat. Ai nevoie de ceaiuri din plante, vitamina C și medicamente pentru gripă.

Pneumonia este o afecțiune inflamatorie a plămânilor care afectează micile cavități cu aer care poartă numele de alveole. Este provocată de o infecție cu viruși sau bacterii. Simptomele apărute la aceasta este tusea, dureri în piept, febră, respirație grea. Pentru a te face bine este nevoie antibiotic, vitamine, medicamente pentru tuse. Pentru o rețetă corectă întreabă doctorul.

Laringita reprezintă inflamarea mucoasei laringelui, acesta este situat la intersecția căii respiratorii cu cea digestivă. Există două tipuri de laringită, cea acuta și cea cronică. Laringita acută apare din cauza unui virus sau bacterii. Simptomele sunt răgușeala, senzația de jenă în gât, dureri la înghițit, tuse seacă, oboseală și febră moderată. Dacă te confrunți cu așa ceva trebuie să faci repaus, să consumi lichide, să iei medicamente care reduc inflamația. Iar laringita cronică este cauzată de expunerea la praf, fum, substanțe toxice, variații de temperatură sau umiditate. Simptome: pierderea vocii, tuse uscată, secreții vâscoase, durere la înghițit.

Ce rol are alimentația în combaterea bolilor?

Alimentația are un rol important în combaterea bolilor de sezon. Există câteva alimente care te vor ține departe de gripă și alte boli specifice anotimpului rece. Citricele sunt pline de vitamina C și antioxidanți care îți întăresc sistemul imunitar. Usturoiul este un remediu bun pentru îndepărtarea problemelor. Conține o substanță numită alicină care are proprietăți antibacteriene și ține virușii departe de tine. Somonul conține vitamina D, esențială pentru ca sistemul tău imunitar să te protejeze de bolile de sezon. Ciocolata neagră este recomandată deoarece are cacao și susține limfocitele T, acele celule care luptă contra infecțiilor.

Sfaturi pentru evitarea îmbolnăvirii

Dezinfectarea mâinilor este importantă pentru a evita apariția unor răceli neplăcute. Spală-ți fața frecvent, ajută la eliminarea microbilor din nas și gură. Evită contactul cu persoanele bolnave. Du-te la medic și cere-i sfatul. Spală-te pe mâini des. În cameră trebuie să fie o temperatură nici prea ridicată dar nici prea scăzută ci potrivită pentru tine iar spațiul trebuie aerisit cât de des poți.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Cristina Iliuta
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Mereu obosită? Poate suferi de anemie

Next:

Terapia access bars

You may also like

Post a new comment