Biscuiți de casă. Trei rețete

14 October of 2020

Biscuiții de casă se fac foarte simplu, sunt spornici si sunt unul dintre deserturile pe care le adoră toată lumea. Am adunat trei rețete simple, cu arome și gusturi diferite, pentru ca fiecare să găsească ceva pe gustul lui!

Biscuiți exotici

Sunt delicioși, spornici și destul de ușor de preparat. Merg de minune cu lapte și iaurt și au o aromă exotică. Ingredientele sunt pentru o tavă de prăjiturele.
 
Ingrediente:

480 grame făiînă, un plic de praf de copt, un vârf de cuțit de bicarbonat pentru prăjituri, o linguriță de scorțișoară, jumătate de linguriță de ghimbir uscat și măcinat, jumătate de linguriță de nucșoară măcinată, un vârf de cuțit de sare, un vârf de cuțit de cuișoare pisate, 240 grame zahăr brun, 120 grame unt (cu minim 60% grăsime), un ou mare, 100 grame stafide negre, 150  grame nucă pisată sau măcinată mare, 80 ml melasa (sau un sirop gros de zahat preparat din 150 de grame de zahăr brun și 50 ml de apă, fiert în clocot câteva minute și bine răcit).

Preparare:

  • Încălzește bine cuptorul. Unge cu unt și tapetează cu făină două tavi mari – de dimensiunea cuptorului tău – pentru prăjituri.
  • Amestecă făină cu scorțișoară, praful de copt, ghimbirul, nucșoară, pudra de cuișoare și praful de sare.
  • Într-un castron mare amestecă și bate bine untul cu zahărul, până se face că o spumă. Adaugă melasa sau siropul gros de zahăr și amestecă. Adaugă oul. Amestecă.
  • Adaugă mixul de făină și amestecă cu o spatulă. Încet și bine. Adaugă stafidele și nuca măcinată. Amestecă bine. o poți face și cu mâna, încet, fără să frămânți.
  • Întinde o foaie, cu podul palmei ușor umezit. Taie fursecurile în formă dorită și coace maxim 15 minute. Lasă, la copt, puțin spațiu între prăjituri, deoarece cresc, dar nu foarte mult.

Biscuiți cu zahăr brun

Savuroasă combintie dintre unt și zahăr brun, este pusă în valoare de acești biscuiți.

Ingrediente:

500 grame făină, un praf de copt, un vârf de cuțit de bicarbonat pentru prăjituri, un vârf de cuțit de sare, 240 grame unt, minim 60% grăsime, 240 grame zahăr brun, o liguriță de esență de vanilie, un ou mare, 100 grame nuci tocate sau alune nesărate pisate mare.

Preparare:

  • Încălzește bine cuptorul. Unge cu unt și tapetează cu făînă două tavi mari – de dimensiunea cuptorului tău – pentru prăjituri.
  • Amestecă făină cu celelalte prafuri.
  • Bate bine untul cu zahărul, până se face o spumă.
  • Adaugă oul și mixul de făînă. Amestecă. Adaugă nucile sau alunele
  • Intide o foaie, cu podul palmei ușor umezit. Taie prăjiturele în formă de degetele și coace maxim 15 minute. Lasă loc între ele pentru că aproape își dublează dimensiunile.

Biscuiți cu portocale

Foarte aromați. Dacă ai răbdare poți face de două ori cantitatea, o dată cu coajă de portocală, o dată cu lămâie. Merită!

Ingrediente:

150 de grame de unt, 150 de grame de zahăr brun (dar merge și cel alb), 3 gălbenușuri, trei ouă întregi, 200 de grame de făină, coajă rasă de la două portocale (sau de la două lămâi), un praf de sare.

Preparare:

Se freacă untul spumă împreună cu zahărul. Pune toate gălbenușurile dintr-o dată, apoi pe rând celelalte ouă. Adaugă făină, cernută proaspăt, și omogenizează bine. Adaugă coajă de portocală (sau de lămâie). Cu o linguriță pune grămăjoare de aluat in tavă neunsa, și coace-le la foc potrivit 40 de minute. Se scot din tavă cu vârful unui cuțit, imediat ce sunt gata. Se pot pudra cu zahăr, dar sunt foarte buni și simpli.

Citeste si: Bunătăți din gradină. 3 rețete savuroase

Text: Otilia Ignat/sursa foto: unsplash

Comments

comments

supe exotice

Previous:

Supe exotice, pentru zile ploioase de toamnă

Next:

Tort de portocale. Simplu de făcut și incredibil de bun

You may also like

Post a new comment