Băile Tușnad, mofete și ape minerale

14 April of 2011

Cunoscute ca „Mica Elveție“, Băile Tușnad sunt cea mai mică stațiune din țară

Foto: Cristian Niculescu

Situată în partea de sud a Depresiunii Ciucului, la poalele munţilor Bodoc şi Harghita, localitatea Băile Tuşnad este una dintre cele mai mici staţiuni turistice româneşti. Deşi în prezent în cochetul orăşel de munte sunt utilizate în scop terapeutic doar 6 din cele peste 40 de izvoare cu ape minerale, centrele specializate tratează cu succes afecţiuni cardio-vasculare, digestive, hepatice, boli metabolice şi neuro-endocrine.


Atracţii turistice
Defileul Oltului a modelat la o altitudine medie de 650 de metri un cadru pitoresc presărat cu văi domoale şi păduri dese de conifere, menit parcă să devină una dintre cele mai apreciate destinaţii balneoclimaterice româneşti.
La jumătate de oră distanţă de oraşele Sfântul Gheorghe şi Miercurea Ciuc, cea mai cunoscută staţiune turistică şi balneară a Harghitei le dezvăluie vizitatorilor numeroa­se obiective situate în imediata sa apropiere: Sfânta Ana, singurul lac vulcanic aflat pe teritoriul ţării, format în craterul stins al masivului Ciomatu; Tinovul Mohoş, una dintre cele mai spectaculoase turbării cu plante rare din Europa; Lacul Roşu, cel mai mare lac natural montan românesc creat prin surparea unei părţi a Muntelui Hăşmaşul Mare, sau frumosul târg medieval Lăzarea.

Lacul Ciucaş
Aerul curat, bogat în aerosoli şi ioni negativi, specific climatului subalpin, conferă un plus de relaxare fiecărui vizitator ajuns în această minunată parte a ţării.
Realizat în scop turistic, Lacul Ciucaş, aflat în mijlocul staţiunii, dezvăluie o superbă panoramă asupra zonelor împădurite de munte. Pe lac a fost construit un atractiv complex de agrement, ce pune la dispoziţia turiştilor, alături de cazare şi bine-cunoscutele produse gastronomice tradiţionale secuieşti, un cadru ideal pentru organizarea de mese festive, aniversări sau întâlniri de afaceri.
Iubitorii de suvenire pot achiziţiona din cadrul magazinelor de artizanat numeroase obiecte din ceramică de Corund, un renumit centru al olăritului popular din Transilvania. Tarifele pentru o noapte de cazare variază între 80 şi 150 de lei, indiferent de sezon. Uşor accesibilă, atât pe calea ferată, cât şi din punct de vedere rutier, staţiunea Băile Tuşnad se află situată pe drumul naţional ce leagă Bucureştiul de oraşul Miercurea Ciuc, la 32 km distanţă de reşedinţa judeţului Harghita.

Baza de tratament – aici se efectuează băi carbogazoase calde, aplicaţii cu parafină, hidroterapii şi fizioterapii, gimnastică medicală, electroterapie. Complexul este dotat cu 40 de vane şi poate trata 800 de pacienţi pe zi.

Text: Cristian Niculescu

Comments

comments

Previous:

Bicaz: spectacolul naturii

Next:

Fermecătorul Maramureș

You may also like

Post a new comment