Beneficiile mierii pentru sănătatea trupului și pentru frumusețe

31 August of 2020

Cu o aromă și o dulceață specifică, mierea are mult mai multe beneficii decât că îți poate îmbunătăți ceaiul sau diverse produse alimentare.

Ce găsești în miere

Înainte de a afla care sunt beneficiile pentru sănătate ale mierii, haideți să explorăm exact ce face ea. O lingură de miere conține aproximativ 17 grame de zahăr. Tipurile de zahăr pe care le vei găsi în miere includ de obicei fructoză, maltoză, glucoză și zaharoză. Baza de date a compoziției alimentare a Departamentului Agriculturii din SUA raportează un total de 96 de nutrienți în acest delicios preparat în stup de albine.

Beneficiile pentru sănătate ale mierii

Mierea poate fi o parte sănătoasă a unei diete echilibrate și a regimului tău de îngrijire personală, un plus ca să aibă un loc în cabinetul tău de medicamente. Iată cum:

Nutriție

Mierea conține antioxidanți diferiți, în funcție de florile din care provine nectarul albinelor. În general, mierea mai închisă la culoare are mai mulți antioxidanți decât cea mai deschisă la culoare, potrivit Institutului Național de Sănătate aerican. Mierea are un gust mai dulce decât zahărul de masă, așa că poți folosi mai puțin din acesta. De asemenea, mierea aduce un mare impuls energetic, vând 17 grame de carbohidrați per linguriță. De asemenea, are vitamine B, care îți ajută corpul să producă energie.

Îngrijire personală

Știai că mierea are beneficii pentru piele și păr? Aceasta atrage și reține umiditatea, asigurându-ți hidratatrea de care ai nevoie. Datorită beneficiilor sale dermatologice, mierea este acum inclusă în multe produse – cum ar fi balsamul de buze, laptele demachiant, tratamentul arsurilor solare, șamponul și balsamul.

Vindecarea și prevenirea bolilor

Beneficiile mierii se extind și la tratamentul tăieturilor și arsurilor minore. Proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii calmează și protejează leziunile de infecție. Poți utiliza, de asemenea, miere pentru a trata afecțiunile pielii, inclusiv pityriasis, matreața, erupții cutanate, psoriazis, rozacee, hemoroizi, seboree, acnee etc.


Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din toată lumea recomandă mierea pentru calmarea tusei. Este un tratament care poate duce, de asemenea, la un somn mai bun pentru întreaga familie în timpul sezonului rece.

Este mierea sănătoasă?

În timp ce mierea îți poate oferi multe avantaje, aceasta poate fi periculoasă pentru sugarii mai mici de un an, datorită sistemelor imunitar și digestiv nedezvoltate încă ca ale unui adult. De asemenea, mănâncă miere cu moderatie. Prea multă miere îți poate crește nivelul zahărului din sânge. Bărbații ar trebui să își limiteze aportul de zaharuri adăugate la nouă lingurițe pe zi, în timp ce femeile ar trebui să aibă cel mult șase lingurițe pe zi.

Citeste si: Cum sa ai un ten curat in 10 minute

Text: Ada Oprea/Sursa foto: unsplash.com

Comments

comments

parabeni produse cosmetice

Previous:

Parabenii: ce anume sunt și de ce ne ferim de ei?

iei vitamine, ceasca cu pastile, capusule, medicamente

Next:

Ar trebui sau nu să iei vitamine în această perioadă?

You may also like

Post a new comment