3 beneficii incredibile ale scorțișoarei pentru frumuseții

01 March of 2017

Scorțișoara a fost folosită din vremuri de demult pentru îngrijirea pielii. Secretul ei stă în antioxidanții pe care îi conține, ce previn îmbătrânirea prematură și asigură un ten frumos, ferm, cu o elasticitate ridicată. Acest condiment foarte 
aromat și parfumat stimulează metabolismul, reglează 
zahărul din sânge și protejează sistemul cardiovascular. 
Cu ajutorul scorțișoarei poți înlocui 
ușor diverse produse cosmetice care abundă în substanțe chimice.

1 Scorțișoară pentru buze senzuale
Dintotdeauna ți-ai dorit buze mai cărnoase? Ei bine, chirurgia estetică poate aștepta. Pentru că este musai să încerci remediul cu scorțișoară. Condimentul stimulează circulația sângelui și, în același timp, îndepărtează celulele moarte. Rezultatul? Buze mai frumoase și voluptuoase.
– Ai nevoie de: vaselină 
(de uz cosmetic) și scorțișoară. De reținut! Nu aplica niciodată scorțișoara direct pe buze. Aplică mai 
întâi vaselina sau balsamul de buze și abia apoi praful de scorțișoară. Masează bine, în același mod cum procedezi cu orice exfoliant. Masajul să nu dureze mai puțin de un minut și să fie făcut în 
sensul acelor de ceas. Lasă apoi să acționeze încă 3-4 minute și curăță buzele cu ajutorul unei dischete cosmetice umezite în apă călduță. Este bine să repeți acest tratament în fiecare zi, vreme de o săptămână.

2 Mască facială pentru un ten luminos
Petrecerile din această perioadă sunt destul de solicitante atât pentru corp, cât și pentru ten. Oboseala își spune cuvântul și acest aspect se reflectă imediat asupra pielii. În lupta contra îmbătrânirii premature a pielii, o armă de nădejde este scorțișoara.
– Ai nevoie de: o banană mică, o lingură de scorțișoară, o lingură de iaurt și una cu zeamă de lămâie. Amestecă toate ingredientele cu ajutorul mixerului pentru a obține o pastă omogenă. Aplică masca dimineața, pe tenul curățat. Clătește-o după 20 de minute.

3 Remediu contra căderii părului
Pierderea podoabei capilare afectează din ce în ce mai multe femei. Stresul, dietele haotice, dezechilibrele hormonale contribuie în mare măsură la căderea părului. Iar atunci când pierzi mai mult de 100 de fire zilnic, este momentul să iei măsuri. Creșterea părului poate fi stimulată tot cu ajutorul scorțișoarei.
– Ai nevoie de: o lingură de ulei de măsline, o lingură de miere și una de praf de scorțișoară. Ingredientele se amestecă într-un bol. Umezește părul și aplică apoi cu ajutorul buricelor degetelor pasta obținută pe tot scalpul. Pune-ți o cască de duș și lasă tratamentul să acționeze timp de 15 minute. Clătește bine părul cu apă călduță. Repetă întreaga procedură săptămâna următoare.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto:pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

Deschide-ți nuanța părului în mod natural, fără decolorant sau vopsea!

Next:

Mai frumoasă cu ajutorul ananasului

You may also like

  1. Scortisoara e buna si pentru pentru slabit. Daca ar exista si un produs care sa ajute la slabit si care a fie cu scortisoara ar fi extraordinar.

Post a new comment