„Belle Boutique“, o afacere în stil parizian la Tulcea

07 November of 2012

Credit foto: Belle BoutiqueAndreea Diaconu este ab­solventă a Facultății de Administrarea Afacerilor în Turism și, de când se știe, este o împătimită a tot ce ține de vintage. În ultimii trei ani, vară de vară și-a ajutat părinții la afacerea de familie din Delta Dunării de pe vaporul „Republica“. Roxana este absol­ven­tă a Facultății de Arhitectură (Design in­terior) și este preocupată de frumos de când era de-o șchioapă.
De fapt, ele au transformat pasiunea pentru shopping și haine în ceva
profitabil.

Au visat să aibă propria afacere și împreună au hotărât să își facă un butic la Tulcea cum n-a văzut Parisul.  Au mutat Parisul chiar pe malul Dunării, spre deliciul femeilor din acest oraș.
Ce e „Belle Boutique“? Andreea spu­ne despre visul ei că: „Am simțit eu că un butic cu pregnante tente pariziene ar fi ceva atractiv în orașul nostru. Sunt multe magazine în Tulcea, le știu bine, dar lipsea un loc dedicat feminității. Așa ne-a venit ideea să facem ceva altfel. Am decis să aducem în Tulcea un nou concept de magazin. Un loc «boem» unde, dacă intri, auzi în surdină muzica lui Edith Piaf. Aici doamnele și domni­șoarele își găsesc cu siguranță câte ceva pe gustul lor și se simt, pentru o clipă, pe Champs-Elysées. Avem de toate: haine, decorațiuni, produse cosmetice bio hand­made, dar nu aruncate de-a valma, ci așezate într-un spațiu rafinat. Femeile vin aici să vadă întâi minunea și apoi cumpără.“ De altfel, cele două fete stră­bat săptămânal țara pentru aprovizionarea magazinului.
Într-o junglă urbană plină de nuanțe de gri și praf se află această oază de frumos, cu o atmosferă caldă și primitoare. „Pentru asta am gândit elementele de arhitectură, am creat o colivie imensă care aduce aminte de vechile buticuri franțuzești de la început de secol XX, care aveau în vitrină, pe lângă exponate, și colivii cu păsări colorate. Fiind des­chisă și dându-ți posibilitatea să treci pe sub ea, colivia noastră ex­pri­mă deschiderea barierelor cotidianului și libertatea de a alege, de a fi o femeie independentă, puternică, elegantă și rafi­nată“, spune Roxana. Colivia, piesa centrală a magazinului, are 3 metri și e luminată de un candelabru clasic de sticlă.
Un alt loc special din butic este colțul ceaiului, unde găsești o măsuță ro­tun­dă, din lemn masiv, cu scaune vintage recondiționate chiar de cele două fete. Ceștile, platourile de porțelan și bom­bonierele recreează un scenariu perfect pentru o masă de duminică, într-un colț de natură. Un copac în mărime naturală străjuiește masa și îmbrățișsează acest colț al tihnei și eleganței.

Andreea și Roxana au muncit pentru fiecare milimetru din magazin. Au văruit pereții în nuanțe de albastru și au recondiționat mobilierul vechi de pe vremea străbunicilor.

„Hainele Belle Boutique sunt alese în ton cu ultimele trenduri, dar și cu gusturile noastre un pic boeme. Ne-am gândit că frumusețea începe cu îngrijirea și așa am adus produse bio de îngrijire corporală, realizate cu ingrediente naturale“, ne spune Roxana.

Ivana Iancu

Comments

comments

Credit foto: Monkey Business Images, 2012/Shutterstock.com

Previous:

Durerea nu trece niciodată, doar înveți să trăiești cu ea

Next:

Castelul Huniazilor

You may also like

Post a new comment