Untul de Shea, minunea africană care salvează pielea uscată

05 April of 2016

Untul de shea este fabricat din grăsimea nucilor copacului Vitellaria Paradoxa, care creşte în Africa Centrală şi de Vest, are în mod natural o culoare gălbuie, fiind folosit de secole în Africa pentru calităţile lui emoliente, iar în Benin şi-a dovedit utilitatea şi în bucătărie, ca grăsime pentru gătit.

Untul de shea este în principiu o trigliceridă, derivată din acidul steraic şi acidul oleic. Preţiosul ingredient este folosit în industria cosmetică în diverse creme, loţiuni, şampoane, măşti şi balsamuri datorită însuşirilor hidratante şi regenerante. Deseori, este combinat cu o altă grăsime complementară, precum untul de cacao, uleiul de cocos sau cel de măsline.

Untul de shea are proprietăţi antiinflamatoare, ajută la vindecarea rănilor mici, a zgârieturilor, a arsurilor solare, hrăneşte straturile superioare ale epidermei, conferă elasticitate, hidratare, menţine pielea suplă şi poate atenua aspectul vergeturilor, iar pentru că are în compoziţie vitamina A, este util în tratarea dermatitelor, a eczemelor şi în calmarea inflamaţiei din jurul înţepăturilor de insecte.

Citeste mai departe AICI

Comments

comments

Previous:

Beauty Kit Marie Claire, kit-ul must-have al primăverii

Next:

Trucuri care te scapa de matreata

You may also like

Post a new comment