Păr mătăsos & strălucitor

12 December of 2011

Dacă ți se pare că părul tău este tern și lipsit de viață, e timpul să-i oferi o porție de îngrijire și răsfăț. Iată câteva trucuri practice:

Foto: Fotolia

1.Ulei magic
Uleiul de măsline hidratează firul de păr în profunzime, îl pro­tejează de factorii externi dăunători (mai ales pe timpul iernii) și, în plus, îi conferă strălucire. Aplică-l pe toată lungimea și apoi spală normal părul și clătește-l bine.
2. Perii naturale
Alege periile cu păr natural în locul celor din plastic sau alte materiale sintetice. Perii naturali nu electrizează și ajută părul să aibă un aspect neted și catifelat. În plus, peria trebuie aleasă și în funcție de tipul părului tău. De exemplu, dacă ai părul lung și des, alege una cu perii mai rari și mai lungi. Pentru părul rar, cele cu perii deși sunt cele mai indicate.
3. Uscare corectă
După ce ai ieșit de sub duș și ai părul ud, înfășoară-l într-un prosop din bumbac care să absoarbă excesul de apă. Apoi tamponează-l prin mișcari delicate. Uscă­torul se ține la cca 15 cm de păr și este indicat să alternezi aerul cald cu cel rece. Începe întotdeauna de la spate și usucă mai întâi rădăcinile și apoi vârfurile. Folosește o perie circulară în timp ce-l usuci, în felul acesta se va așeza mai bine.
4. Cantități moderate
De cele mai multe ori avem tendința să folosim prea mult produs, indiferent că este vorba de produse de îngrijire sau de styling. Folosite în exces, acestea îngrașă părul și îl încarcă. Mergi pe ideea că mai puțin înseamnă mai mult. Nu te gândi că efectele produselor vor fi mai vizibile dacă folosești o cantitate mai mare. Este complet fals!

Mai multe trucuri găsești în Ioana 25, acum pe piață

Comments

comments

Previous:

Trucuri de întinerire

Next:

Fără stres de Sărbători

You may also like

Post a new comment