Piele frumoasa si in timpul iernii

08 January of 2016

Iarna aduce cu ea vacanțe, zăpezi și aer curat, dar gerul afectează serios pielea, deshidratând-o. Multe femei se plâng, în timpul sezonului rece, că pielea mâinilor și picioarelor este uscată, iar tenul se deshidratează și se ridează. De altfel, specialiștii spun că imediat ce trecem de la frig la căldură, pielea începe să se usuce. Există însă câteva remedii utile care pot împiedica acest fenomen.

1. În timpul iernii, folosește o cremă de față mai degrabă nutritivă, uleioasă. Toate cremele de noapte sunt de acest tip. De asemenea, uleiurile de argan, de avocado și de migdale hrănesc în profunzime tenul care a suferit de frig.
2. Folosește cremă de protecție solară! Da, ea nu este indicată doar vara. Soarele de iarnă combinat cu gerul pot deteriora tenul și pielea mâinilor. Aplică un strat protector pe față și pe mâini cu 30 de minute înainte de a ieși din casă.
3. Folosește o cremă foarte grasă pentru mâini. Pielea mâinilor este subțire și aici se găsesc foarte puține glande care secretă grăsimi. Ai grijă să porți mereu mânuși când ieși afară.
4. Nu face băi fierbinți! Căldura intensă a unui duș sau băi fierbinți anulează bariera de lipide a pielii, astfel încât aceasta se deshidratează. Este mai indicat să faci mai puține băi iarna, iar dușurile să fie calde, nu fierbinți, și mai scurte. După duș, aplică pe întregul corp o cremă nutritivă.
5. Nu uita de picioare! Și ele suferă iarna, așa că au nevoie de o cremă sau o loțiune pe bază de glicerină.

Citeste si:

6 nutrienți esențiali pentru pielea ta
Piele neteda de-a fir a par
Lasă pielea să respire!

Articol exclusiv online
Text: Dana Verescu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Terapia prin caldura

Next:

6 trucuri de machiaj senzationale

You may also like

Post a new comment