Piatra de alaun, deodorant 100% natural

19 October of 2016

Cristal de sare, alb şi fără miros, piatra de alaun este cel mai eficient… deodorant. Ea împiedică bacteriile să se dezvolte şi, astfel, previne apariţia mirosului neplăcut al transpiraţiei.

În curând începe sezonul estival, mercurul din termometre o va lua razna şi vom transpira din abundenţă, iar lipsa igienei personale va fi resimţită mai puternic. Un duş şi utilizarea pietrei de alaun constituie o soluţie eficientă împotriva mirosului neplăcut de transpiraţie.

Inamicul bacteriilor

Piatra de alaun este un veritabil deodorant antibacterian. Ideal este să faceţi duş înainte de aplicare şi să nu vă ştergeţi, ci să aplicaţi piatra de alaun pe pielea udă. Dacă v-aţi şters deja, umeziţi zona axilei sau piatra de alaun şi aplicaţi-o. Aceasta va forma o peliculă ce va împiedica dezvoltarea bacteriilor şi, implicit, apariţia mirosului neplăcut de transpiraţie. De asemenea, piatra de alaun poate fi aplicată şi pe picioare pentru a împiedica apariţia mirosului neplăcut.

Ce să excluzi din meniu

Alimentaţia este un factor decisiv atunci când vorbim despre mirosul neplăcut al transpiraţiei. În special alimentele care conţin sulf eliberează, în procesul de metabolizare, substanţe cu un miros neplăcut foarte puternic. De aceea, este bine să evitaţi să consumaţi legume crude precum ceapă, usturoi, broccoli, varză şi conopidă. Fierte la aburi, ele nu vă vor mai crea probleme. De mare ajutor sunt şi condimentele. Dacă veţi adăuga coriandru sau chimen în varză sau sparanghel, nu veţi mai avea probleme cu transpiraţia urât mirositoare după ce consumaţi aceste mâncăruri.

Ceaiuri care fac minuni

Pentru a reduce transpiraţia produsă de glandele sudoripare, puteţi consuma ceai de salvie. Fierbeţi 20 de grame de plantă într-un litru de apă şi beţi una sau două ceşti pe zi. Puteţi scăpa de mirosul urât şi prin aromaterapie. Uleiul esenţial de lavandă poate fi adăugat în apa de baie pentru a ucide bacteriile care provoacă problema. De asemenea, şi cel de trandafir vă poate ajuta în acelaşi mod.

Cui îi este recomandată piatra de alaun

  • persoanelor alergice
  • gravidelor

Afla mai multe AICI

Comments

comments

Previous:

Vrei un păr drept, perfect? Iată soluția ideală!

Next:

Secretul unei posturi perfecte

You may also like

Post a new comment