Miresme de primavara

16 April of 2015

 

Anotimpul cel mai frumos mirositor ne îmbie cu arome de tot felul, pătrunzătoare, irezistibile. Au înnebunit salcâmii, iar tu-i vei lua iubitului mințile cu esențe primăvăratice, păstrate în sticluțe prețioase.

În fiecare dimineață, trebuie să ne hotărâm, de preferat cât mai rapid, cum vom arăta în ziua respectivă. Și pentru că a venit primăvara și aromele fresh ne învăluie corpul și simțurile, iată cum trebuie să alegi un parfum, pentru a fi sigură că este de calitate, original, și nu contrafăcut.

Ca în cazul genților, parfumurile false, cu miros care nu persistă, se găsesc acum peste tot, de la colțul străzii, în piață sau chiar și în unele magazine așa-zis cu pretenții.

Cum detectezi un fals

Pentru că investiția într-un parfum de marcă nu este tocmai de neglijat și necesită niște sacrificii financiare, ține cont de câteva caracteristici pe care parfumul tău preferat trebuie să le îndeplinească:

Ambalajul trebuie să fie perfect, fără margini îndoite, realizat dintr-un carton rezistent, iar celofanul bine lipit, fără să prezinte urme de desfacere. Pe fiecare flacon trebuie să fie ștanțat un cod care se regăsește și pe cutie.

Mirosul, în cazul parfumului original, este unul persistent, identic cu cel pe care-l încerci în magazin. În funcție de tipul pe care-l alegi, apă de toaletă sau apă de parfum, el rezistă pe pielea ta și până la 24 de ore.

Magazinul de unde cumperi parfumul trebuie ales cu atenție. Orientează-te către parfumeriile mari sau către magazinele on-line în care
ai încredere că vând produse originale. În orice caz, este bine să te asiguri că poți returna produsul dacă nu ești mulțumită de calitatea lui.

Textura. Un alt truc de identificare a parfumului original este agitarea sticluței. Vei observa că apar niște bule.

Dacă acestea nu dispar în câteva clipe, ai ales un fals. Puritatea este un alt criteriu după care trebuie să te ghidezi. Dacă lichidul este tulbure sau cu impurități, nu da banii pe acel parfum!

Credit foto: © ingaivanova / Fotolia

Comments

comments

Previous:

Demachiere 
ca la carte

Next:

Româncele, pe ultimul loc la îngrijirea pielii

You may also like

Post a new comment