Menopauza, fără pauza de frumusețe

28 August of 2017

Un proces biologic firesc, cu simptome ce includ bufeuri, lipsa energiei, probleme legate de somn, schimbări bruște de stare, îmbătrânirea rapidă a pielii sau unele afecțiuni ginecologice, menopauza este o perioadă care marchează absența ciclului menstrual.

Menopauza se instalează după o perioadă de 12 luni fără menstruație, iar vârsta la care femeile sunt afectate variază între 40 și 50 de ani, însă există cazuri în care ea apare atât mai devreme, cât și mai târziu. Cu toate că există un mit conform căruia declanșare menopauzei este legată de momentul apariției primului ciclu menstrual, știința nu a făcut nicio legătură între aceste două momente importante din viața oricărei femei.

Schimbările hormonale îți afectează pielea

Este foarte important de știut că fiecare femeie va experimenta această perioadă din viața ei în mod diferit. Cele mai norocoase nu vor fi afectate de niciunul dintre simptomele amintite mai sus, pe când altele le vor resimți profund. Dar toate vor remarca o schimbare a aspectului pielii, apariția ridurilor și, în unele cazuri, chiar prezența acneei. Schimbările hormonale și, în special, scăderea nivelului de estradiol – estrogenul cel mai activ biologic, duc la îmbătrânirea rapidă a pielii, care își pierde elasticitatea, vigoarea, iar producția naturală de colagen devine deficitară. Multe femei se confruntă cu depigmentarea pielii din cauza melaninei care nu mai este controlată de estrogeni.

O piele sănătoasă în perioada menopauzei

Odată cu înaintarea în vârstă și cu apariția menopauzei, pielea își pierde calitățile naturale, de aceea ea trebuie ajutată să rămână sănătoasă. Primul pas este o hidratare corespunzătoare. Prin urmare, este important de ales un produs de îngrijire adecvat pentru aceasta perioadă a vieții, care îi poate oferi pielii elementele nutritive de care are nevoie. Neovadiol Complex Substitutiv este prima gama Vichy capabilă să compenseze semnele vizibile ale menopauzei asupra pielii. Ea combină trei ingrediente active dermatologice [ACID HIALURONIC + HEPES + HEDIONE] cu o concentrație înaltă de PRO-XYLANE, care acționează eficient asupra semnelor menopauzei. Pielea este redensificată, volumele sunt remodelate, iar tenul își recapătă luminozitatea. Și nu uita de folosirea unei creme cu SPF, care va apăra pielea și tenul de acțiunea razelor ultaraviolete.

Dacă vrei să afli mai multe despre menopauză și despre cum te afectează ea, te invităm la evenimentul „Cum să fii frumoasă la orice vârstă“. Detalii aici.

Comments

comments

Previous:

Mit, legendă urbană sau purul adevăr?

Next:

Ce manichiură ți se potrivește?

You may also like

Post a new comment