Liftingul facial la… 25 de ani. E posibil?

25 July of 2016

Atunci când vorbim despre aspectul feței, cele mai întâlnite probleme pe care le întâmpină atât femeile, cât și bărbații sunt ridurile și pielea lăsată. Primele semne ale bătrâneții apar în general în jurul vârstei de 25 de ani, însă pot apărea și mai devreme, în funcție de factori precum expunerea la soare, viciile, îngrijirea necorespunzătoare și chiar predispoziția genetică. Pentru a opri timpul în loc, din ce în ce mai multe femei apelează la intervențiile chirurgicale, menite să redea chipului un aspect tânăr.

„Dacă pentru riduri mai există și varianta injectărilor cu botox, în cazul în care avem de-a face și cu piele lăsată, cu migrarea grăsimii și schimbări la nivelul sprâncenelor, este recomandat liftingul facial. Prin această intervenție, practic se întinde și se înlătură surplusul de piele, se reașază trăsăturile în poziția inițială, se reface stratul de grăsime, iar când dorim rezultate de lungă durată, este nevoie și de retensionarea mușchilor faciali”, explică dr. chirurg estetician Călin Doboș.

Vârsta recomandată pentru lifting facial

Femeile care apelează la liftingul facial au vârsta trecută de 30 de ani, însă există diferite tipuri de lifting care se pot realiza și la o vârstă mai fragedă. Schimbările de la nivelul central al feței apar mai devreme decât cele de la nivelul inferior. Astfel, lăsarea pomeților e primul semn de trecere a timpului, iar liftingul centro-facial 3D este cel care remediază această situație.

Liftingul facial inferior (clasic) este cel mai adesea efectuat la persoanele cu vârste mai mari de 35 de ani, ajutând la reducerea aspectului ridurilor adânci și a pielii lăsate de la nivelul mandibulei și a gâtului, redând fermitatea și aspectul tânăr. În același timp, liftingul frontal reduce sau elimină ridurile adânci din regiunea frunții, iar liftingul temporal se practică pentru a ridica partea externă a sprâncenelor.

Cum se realizeaza liftingul facial

Liftingul centro-facial 3D se realizează sub anestezie generală, iar operația durează aproximativ 2-3 ore. Scopul acestei intervenții este acela de a ridica obrazul din porțiunea mijlocie a feței și de a-l repoziționa mai sus, prin aplicarea unor fire resorbabile sau a unor mici implante resorbabile cu dinți, care ajută menținerea pomeților în noua poziție. Acest tip de lifting vizează regiunea dintre pleoapa inferioară și colțul gurii.

Liftingul facial inferior este indicat în întinerirea treimii inferioare a feței, unde apar probleme precum adâncirea șanțurilor în obraji și în jurul gurii, piele căzută în exces la nivelul obrajilor, liniei mandibulei și gâtului. În cazul în care incizia se realizează doar în jurul urechii, intervenția este una de minilifting, în timp ce o incizie prelungită pe linia părului și spre ceafă se realizează în cazul unui lifting complet. Pielea și mușchii superficiali ai mimicii se ridică, se ascenzsionează și se fixează, iar excesul de piele este îndepărtat.

În cazul liftingului frontal, se realizează o incizie care se întinde între urechi, prin pielea păroasă a capului. Prin operație se elimină pielea în exces, iar funcția și activitatea mușchilor frontali este întreruptă. Țesuturile se fixează apoi în noua poziție, intervenția durând una sau două ore. Pentru ridicarea sprâncenelor se realizează liftingul temporal, ale cărui incizii se fac în zona părului.

Afla mai multe amanunte AICI

Citeste si

  1. Suntem în anotimpul corpului perfect
  2. Vara, radiezi de frumusete
  3. Machiaj de vară perfect!

 

Comments

comments

Previous:

Soluții împotriva tenului gras

Next:

Bronzul perfect, din cutie

You may also like

Post a new comment