Ingrijirea parului in timpul iernii

14 January of 2016

Frigul și căciulile pot da peste cap podoaba capirală în timpul iernii. Există însă câteva trucuri simple cu ajutorul cărora părul rămâne lucios, mătăsos și sănătos pe tot parcursul sezonului rece.

Investește într-un șampon de calitate, combinat cu un balsam bun, care conferă părului un luciu sănătos. Însă nu te spăla prea des pe cap, pentru că acest lucru, în combinație cu vântul rece, duce la deshidratarea părului. Spală-te pe cap de două ori pe săptămână, cu apă călduță. Aplică balsam de păr la fiecare spălare, dar numai pe lumgime, evitând zona scalpului. Balsamul dă strălucire și previne ruperea firelor de păr.

O dată pe săptămână este bine să folosești o mască pentru păr și, mai presus de orice, nu folosi un uscător după spălare.
Cel mai bine este să lași părul să se usuce în mod natural. Pe de altă parte, ai grijă să nu ieși afară cu părul ud. Gerul poate duce la înghețarea firelor.

În timpul iernii, este bine să tratezi părul cu ulei natural de cocos, avocado sau migdale. Masca de ulei cald se aplică o dată pe săptămână și are drept efect un scalp sănătos și bine hrănit.

De obicei, căciula turtește coafura și electrizează firele de păr. Pentru a evita aceste fenomene extrem de neplăcute și inestetice, acoperă-ți părul cu o eșarfă din mătase, peste care așezi căciula groasă. O altă măsură care combate electrizarea este strângerea părului într-o coadă sau un coc, în special când ieși afară sau când faci sport.

Citeste si:

Par frumos, iarna

Nu dispera dacă iti cade parul

10 trucuri pentru un par cu mai multa stralucire

 

Articol exclusiv online
Text: Dana Verescu
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Podoaba capilara si alimentatia

Next:

Cum tratezi buzele crapate

You may also like

Post a new comment