Esti pregatita sa te inamolesti?

02 April of 2018

Curăță pielea în profunzime, o hidratează, o catifelează și îi oferă suplețe. În plus, reprezintă o metodă excelentă de a elimina toxinele de la nivelul epidermei. Este vorba de cunoscuta terapie cu nămol, care are beneficii nu doar pentru frumusețe, 
ci și pentru anumite afecțiuni medicale.

Calități și proprietăți

  • Nămolul este negru, lucios, onctuos, cu miros înțepător (din cauza hidrogenului sulfurat).
  • Se întinde cu ușurință pe corp, fiind foarte maleabil.
  • Absoarbe apa și se combină ușor cu ea.
  • Înmagazinează căldura și o transmite greu.

Componenta-minune a nămolului este sapropelul, un sediment bogat în substanțe organice (resturi vegetale, alge, zooplancton etc.) în curs de descompunere, puternic mineralizat. Cel mai bun nămol se găsește în România, în lacul Techirgiol, fiind recunoscut pentru calitățile sale de către Federația Mondială de Hidroterapie și Climatoterapie încă din anul 2011.

Beauty & spa

În scop cosmetic, nămolul este folosit în special pentru ten, sub formă de măști, pentru că acesta atenuează ridurile sau previne apariția lor și reglează funcția seboreică tratând cu succes acneea. În zona de spa, cele mai căutate sunt masajele și împachetările cu nămol. Specialiștii atrag atenția că frecvența terapiilor, dar și tipul acestora trebuie stabilite pentru fiecare persoană în parte de către un medic, pentru că există unele contraindicații. Masajele cu nămol cald sunt benefice pentru sistemul imunitar, relaxând corpul și mușchii. Marile avantaje ale acestei proceduri sunt că scot din corp excesul de apă și accelerează metabolismul. În plus, celulita este estompată sau redusă. Împachetările cu nămol atenuează câteva afecțiuni dermatologice și sunt la mare căutare pentru că tratează reumatismul, unele boli genitale (de exemplu, anexita) și combat sterilitatea secundară.

Contraindicații

Medicii și specialiștii în cosmetică explică fiecărui pacient în parte că folosirea terapiei cu nămol este foarte solicitantă pentru organism și, de aceea, poate avea efecte negative resimțite de corp. Procedurile sunt interzise femeilor gravide, pentru că există riscul de a pierde sarcina. Tot sub imperiul riscului se află și persoanele care suferă de astm, ulcer, diabet, hepatită ori boli de inimă sau de rinichi.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

salon de infrumusetare

Previous:

Pearl Beauty Center are cele mai noi tehnologii de saloane de înfrumusețare

Next:

Yoga: mai multă pace, mai multă fericire

You may also like

Post a new comment