Cele mai eficiente tratamente împotriva căderii părului

10 December of 2016

Experimentată aproape de fiecare dintre noi, la un moment dat în viaţă, căderea părului poate fi un fenomen frustrant pentru femei şi bărbaţi deopotrivă. Există diferite cauze posibile ale acestei probleme, inclusiv afecţiuni medicale, genetice, unele medicamente, tratamente dure cu scalpul sau părul, precum şi stresul sau modificările hormonale.

Dr. Laurenţiu Vlădău, specialist dermatolog în cadrul Clinicii de dermatologie Hebra,  vă recomandă un consult dermatologic imediat ce aţi observat căderea în exces a părului, pentru a determina cauzele care au dus la apariţia acestei probleme şi instituirea unui tratament adecvat şi eficient. În cazul în care pierderea părului este cauzată de o boală, tratamentul pentru boala respectivă este foarte probabil să restabilească şi sănătatea capilară. Dacă, în schimb, un anumit medicament provoacă pierderea părului, este foarte probabil ca medicul specialist să recomande ca acesta să nu mai fie utilizat timp de cel puţin trei luni. Tratamentele topice se pot dovedi eficiente în unele cazuri, dar în altele, în funcţie de cauză care a stat la baza căderii părului, intervenţii medicale şi chirurgicale ar putea fi necesare pentru a restabili creşterea părului.

Corticosteroizii

Derivaţi hormonali sintetici, corticosteroizii sunt folosiţi frecvent sub formă de loţiuni şi soluţii în alopecii inflamatorii, cum ar fi cele din dermatitele alergice, iritative, atopice, psoriazis, alopecia areata, lupus. „Cu toate că nu schimbă cursul bolii, corticosteroizii reduc local inflamaţia şi permit reluarea ciclului normal de creştere a părului în zonele afectate după remiterea puseului de boală. Sunt unele din cele mai eficiente tratamente, respectând condiţia ca diagnosticul să fie bine stabilit. În cazul alopeciei areate se poate opta pentru injectare intradermică a corticosteroizilor în zonele fără păr, repetată la intervale de patru săptămâni cu rezultate foarte satisfăcătoare în multe cazuri. Atenţie însă că administrarea pe termen lung, nesupravegheată de dermatolog, poate duce la subţierea pielii şi la infecţii locale”, explică dr. Vlădău.

Şampoanele antifungice

Când pierderea părului este determinată sau agravată de infecţii cu ciuperci ale scalpului sau în cazul dermatitei seboreice şi psoriazisului,  şampoanele antifungice sunt foarte utile. Sunt folosite substanţe fungicide sau fungistatice, precum ketoconazol, ciclopirox, zinc pyrithione, sulfura de seleniu, care şi-au dovedit eficienţa în tratarea acestei probleme.

Afla mai multe AICI

Citeste si:

Vrei un păr drept, perfect? Iată soluția ideală!
Te epilezi… cu lama? Probabil și tu faci aceste greșeli

Comments

comments

Previous:

Acestea sunt cele trei greșeli majore pe care le fac femeile când se dau cu rimel

Next:

Secretele frumuseţii, adunate din toate colţurile lumii

You may also like

  1. Impotriva caderii parului sunt zeci de produse care se pot folosi. De regula, daca constati ca ai probleme cu caderea parului e bine sa incerci sa consumi si alimente, legume sau fructe care au in compozitie vitamine si minerale.

Post a new comment