Ce să NU faci dacă vrei să ai un abdomen suplu

25 November of 2016

Multe persoane se balonează rapid, imediat după ce mănâncă ceva. În afara considerentelor estetice, balonarea dă şi o stare de disconfort şi semnalează, nu de puţine ori, boli grave. Iată cum poţi preveni apariţia acestei probleme.

Lactate, cu măsură

Balonarea apare ca urmare a faptului ca mâncaţi repede, fără să mestecaţi suficient, că beţi apă în timpul mesei, vorbiţi în timp  ce mâncaţi sau combinaţi greşit alimentele şi nu respectaţi orele de masă. Astfel, apar gaze în exces în tubul digestiv.  ”Adulţii nu trebuie să abuzeze de lactate pentru că o dată cu înaintarea în vârstă se reduce activitatea enzimei responsabile de digestia lactozei şi, astfel, apare balonarea”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS. Şi mestecatul gumei vă poate balona pentru că sorbitolul din aceasta favorizează apariţia gazelor.

Atenţie la sucuri şi fructoză

Pentru a aevita balonarea este recomandat să evitaţi băuturile carbogazoase pentru că gazele din ele blochează tubul digestiv şi  dilată pereţii stomacului şi intestinelor. De asemenea,  producţia de hidrogen, în intestine, este favorizată de fructoză, şi apare balonarea. În plus, cine consumă multe alimente bogate în fructoză se confruntă cu halena (mirosul urât al gurii).

Stresul, duşman de temut

Digestia noastră este serios afectată şi de stres. De asemenea, el favorizează şi balonarea pentru că generează contracţii ale intestinelor iar gazele nu se vor mai evacua normal. Un alt factor strâns legat de balonare este  mestecatul. În mod normal o masă trebuie să dureze 20-30 de minute şi să mestecaţi bine. Astfel, digestia  va fi optimă iar riscul de balonare  se reduce. În niciun caz nu mâncaţi repede, fără a mesteca suficient.

Afla ce trebuie sa mananci si ce NU AICI

Citeste si:
Cură binefăcătoare cu struguri
Un ceai pentru fiecare problema

Comments

comments

Previous:

Secretele frumuseţii, adunate din toate colţurile lumii

Next:

(P) Păr drept și strălucitor cu ajutorul periei electrice Liss Brush 3D de la BaByliss Paris

You may also like

Post a new comment