Boala parodontală nu iartă. Tratează-te la timp în orice clinică Dr Leahu!

07 September of 2017

Sănătatea noastră este cea mai importantă, inclusiv cea dentară! Din lipsa de timp sau de resurse, tindem să ignorăm orice tip de afecţiune până în momentul în care nu mai suportăm durerea sau până începem să pierdem dinţi. Problemele de acest tip ne afectează atât organismul, cât şi mentalul, deoarece ne fac să ne izolăm şi să nu ne mai bucurăm la fel de tare de viaţă. Devenim din ce în ce mai complexaţi de afecţiunile dentare şi lăsăm acest lucru să ne umbrească fiecare zi.

Printre inamicii principali ai zâmbetului tău se numără şi boală parodontală, cunoscută la scară largă sub denumirea de parodontoza, care afectează, în medie, aproximativ 9 din 10 români. Considerată inofensivă de către multe persoane, această afecţiune poate duce inclusiv la pierderea dinţilor dacă nu este tratată la timp!

Din fericire, medicină a evoluat considerabil şi astăzi există mai multe tipuri de tratamente pentru a opri evoluţia şi pentru a trata eficient

Care sunt cauzele şi simptomele bolii parodontale?

Cauzele care duc la apariţia bolii parodontale sunt numeroase şi variate, precum:
– factori genetici;
– factori endocrini;
– factori de mediu;
– apariţia plăcii bacteriene şi a tartrului;
– obiceiuri nesănătoase, cum ar fi fumatul
– alimentaţie necorespunzătoare;
– stil de viaţă haotic;
– nerespectarea regulilor de igienă orală.

Dintre toate aceastea, cauzele principale care duc la apariţia acestei boli rămân tartrul şi acumularea de placă bacteriană în spaţiul dintre dinte şi gingie. Acestea afectează întreagă dantură şi duc la resorbtia osului menit să susţină dintîi.

Boala parodontală are trei faze:

1. gingivită – în această etapă, apar inflamaţii la nivelul gingiei, care se manifestă prin modificarea culorii spre roşu violaceu şi prin papile inflamate îndepărtate de pe dinţi. Mai pot apărea şi alte simptome, cum ar fi: dureri, senzaţie de prurit gingival şi sângerări la periaj.

2. parodontită superficială – în această etapă, poate apărea un miros neplăcut al gurii, o uşoară mobilitate a dinţilor şi o sensibilitate exagerată a dinţilor la diferenţe de temperatura.

3. parodontită profundă – în această etapă, boală evoluează spre structurile profunde, gingia începe să se retragă şi să antreneze osul alveolar, dezvoltând aşa-numitele pungi parodontale.

Cum se tratează boala parodontală?

Tratamentul bolii parodontale este unul complex, care urmăreşte încetinirea evoluţiei bolii şi tratarea eficientă a acesteia. Pentru a te bucură de reuşită să, este esenţial să cooperezi 100% cu medicul specialist şi să îi urmezi sfaturile.

Tratamentul realizat din timp este deosebit de important, deoarece previne distrugerea ţesuturilor şi creşterea mobilităţii dinţilor, oferind un control asupra infecţiei. În funcţie de gradul bolii parodontale, medicul specialist întocmeşte un plan de tratament care cuprinde mai multe etape, cum ar fi curăţarea profundă a spaţiilor formate între dinte şi gingie (pungi), sub anestezie locală, fie cu instrumente ultrasonice şi manuale, fie prin intervenţii chirurgicale. De asemenea, poate fi necesară aplicarea locală de substanţe antimicrobiene, antiinflamatoare sau administrarea de antibiotice pe cale orală.

„Boală parodontală reprezintă o infecţie prezenţa în cavitatea bucală. Dacă nu este tratată la timp, de aici pot apărea afecţiuni la nivelul stomacului şi al rinichilor. Scopul tratamentului parodontal este îndepărtarea bacteriillor şi a tartrului şi refacerea dimensiunilor normale ale şanţului gingival, astfel eliminându-se definitiv cauzele care au dus la apariţia parodontitei. În stadiile avansate ale bolii, se poate recurge la tratamentul chirurgical: chiuretaj subgingival, gingivectomii, operaţii cu lambou ori eventuale aditii osoase”, afirmă dr Ionuţ Leahu, specialist în implantologie.

Cum se poate preveni sau diagnostica din timp această afecţiune?

Controalele periodice regulate sunt esenţiale pentru păstrarea sănătăţii dinţilor şi gingiilor şi pentru depistarea parodontozei. Este recomandat să respecţi regulile de igienă orală şi să te prezinţi la medicul dentist de cel puţin două ori pe an, nu doar atunci când simţi că ceva este în neregulă. Întotdeauna este mai bine să previi decât să tratezi!

De asemenea, din grijă pentru ţine, în cadrul oricărei clinici Dr Leahu punem la dispoziţia ta la preţul de doar 160 de Lei un pachet de prevenţie a bolii parodontale, care constă într-o consultaţie (ce are rolul de a ne ajută să stabilim situaţia clinică), o radiografie (pentru a obţine informaţii mai complexe despre dantură ta) şi o parodontometrie. Radiografiile dentare sunt deosebit de valoroase în aceste cazuri, ele punând în evidenţă pierderea osoasă din jurul dinţilor (dacă există). Parodontometria reprezintă o serie de măsurători făcute fiecărui dinte în parte, pentru a vedea dacă este afectat, şi în cazul în care este, pentru a determina cu precizie stadiul bolii parodontale.

Aşadar, nu mai stă pe gânduri şi vino acum în oricare dintre clinicile stomalogice Dr Leahu pentru o consultaţie de specialitate şi pentru întocmirea unui plan de tratament potrivit problemei tale. Programează-te acum la 0374 475 555 şi nu lasă boală parodontală să îţi dicteze când să zâmbeşti! Cu ajutorul specialiştilor noştri, îţi poţi recăpăta surâsul de altădată!

Sursa: Advserving Iagency

Comments

comments

Previous:

Frumoasă la orice vârstă, o provocare a fiecăreia dintre noi

Next:

Ce manichiură ți se potrivește?

You may also like

Post a new comment