Alimente care sustin culoarea naturala a parului si intarzie albirea parului

24 August of 2016

Ca sa-si pastreze culoarea, ca sa ramana suplu, lucios si sanatos parul nu are nevoie doar de cosmetice si ingrijire exterioara, ci si de alimentele potrivite. Exista alimente care sustin culoarea naturala a aparului si care intarzie albirea parului, iar acestea  sunt alimente care aduc proteine, glucoza, vitamine si minerale. Cu alte cuvinte, faptul ca parul se albeste, varfurile sunt despicate sau aparitia matretii ar putea fi semne ca din dieta ta lipsesc sustante nutritive cheie.

Nucile sunt bogate in biotina (vitamina B7), vitamina E si uleiurile omega. Acestea contin si urme de cupru. Acest mineral are rol in producerea de melanina, pigmentul care ofera culoare parului. Lipsa de cupru este o cauza a albirii parului.

Quinoa este vitala pentru par pe motiv ca aceasta contine aminoacizi, precum lizina, care ajuta in lupta impotriva caderii parului. Tot pentru caderea si subtierea firului de par este recomandata lintea.

Sunt recomandate mastile de par cu oua. Motivul ar fi faptul ca aceste alimente contin proteine, vitamina D si vitamina B, dar si biotina, care sprijina productia de keratina, necesara pentru elasticitatea parului.

Daca ai scalpul uscat si te chinuie matreata, atunci ai probleme cu lipsa de zinc. Stridiile, crabul si homarul sunt surse bogate de zinc, dar si semintele de dovleac sunt bune.

Vitamina C este esentiala pentru tot organismul, dar este extrem de utila si pentru frumusetea parului pentru ca protejeaza parul impotriva radicalilor liberi, iar o sursa buna pentru aceasta ar fi ardeii, portocalele, capsunele, rosiile si broccoli.

Citeste si:

 

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Alimente care previn ridurile

Next:

Secretul islandez pentru o piele perfectă

You may also like

Post a new comment