Ai grijă de tenul tău! 7 greşeli pe care trebuie să le eviţi

09 April of 2016

Oboseala, lenea şi obişnuinţa pot duce uneori la dezvoltarea unor ritualuri dăunătoare. În cele ce urmează vă prezentăm cele mai uzuale greşeli de frumuseţe şi cum le puteti remedia, cu cele mai mici eforturi.

Greşeala nr. 1: Folosiţi pensule de machiaj murdare
Trebuie să ştiţi că o pensulă curată nu ajută doar la distribuirea corectă a produselor de make-up. Cel mai important beneficiu al unei pensule curate este că nu încarcă tenul şi îl menţine curat, ferit de impurităţi şi bacterii. Dacă observaţi mici erupţii, în special în zona obrajilor, s-ar putea să fie nevoie să vă curăţaţi pensulele şi celelalte aplicatoare.
Rezolvare: Spălaţi pensulele şi periile de machiaj cu apă şi săpun. Între aceste spălări puteţi folosi o soluţie specială pentru curăţarea instrumentelor de machiaj. Acest tratament vă va menţine pielea curată şi va prelungi durata de folosire a periilor.

Greşeala nr. 2: Nu vă demachiaţi înainte de culcare
Uneori poate fi tentant să vă băgaţi în pat fără a şterge machiajul de peste zi. Aceasta este însă una dintre cele mai mari greşeli pe care le puteţi face. Pe parcursul nopţii vă mutaţi şi vă atingeţi pielea de perne, iar aceste ţesături nu fac decât să închidă porii cu impurităţi şi machiaj. Rezultatul: coşuri, erupţii şi pete.
Rezolvare: Folosiţi serveţele demachiante. Această soluţie este simplă, ieftină şi la îndemână. Lăsaţi pe noptieră un pachet de şerveţele umede speciale pentru demachiat, care curăţă şi hidratează faţa.

Greşeala nr. 3: Nu vă demachiaţi corect ochii
Ce dacă mai rămân urme mici de creion kohl sau rimel în zona ochilor, măcar restul machiajului e şters, nu? Ei bine, nu e de ajuns. Machiajul şi impurităţile din zona ochilor pot duce la grave probleme oculare.
Rezolvare: Folosiţi un demachiant special pentru zona ochilor. Soluţiile speciale pentru ochi curăţă această zonă sensibila şi nu ustură în contact cu ochii. În plus, puteţi apela la loţiunile de curăţare pentru bebeluşi, la fel de delicate şi la un preţ accesibil.

Greşeala nr. 4: Nu vă exfoliaţi pielea în mod corespunzător
Nu există îndoială că exfolierea pielii ajută la circulaţie şi lasă tenul moale, curat şi sănătos. Dacă însă exageraţi cu gomajul, pielea va fi vătămată: tenul se va înroşi şi vor apărea mici puncte albe, de care este greu să scăpaţi.
Rezolvare: Hidrataţi-vă corespunzător după exfoliere. După ce vă exfoliaţi, hidrataţi-vă tenul corespunzător pentru a evita uscarea, înroşirea şi apariţia punctelor albe. Deşi există pe piaţă produse speciale, puteţi aplica crema hidratantă pe care o folosiţi în mod curent.

RESTUL este AICI!

Comments

comments

Previous:

Trucuri care te scapa de matreata

Next:

5 sfaturi bune ca sa scapi de acnee

You may also like

Post a new comment