7 greșeli pe care le faci atunci când te piepteni

07 November of 2018

Ce poate să nu funcționeze atunci când te piepteni? E un gest natural, pe care l-ai construit probabil prin reflex și pe care îl moștenești genetic de la toate înaintașele tale. În realitate, însă, lucrurile nu stau chiar așa: specialiștii sunt de părere că multe dintre problemele capilare cu care ne confruntăm pot avea de-a face cu faptul că nu ne pieptănăm așa cum trebuie! Greșelile pe care le comitem în această etapă se pot dovedi chiar mai periculoase decât utilizarea unui șampon nepotrivit!

Ca să tăiem răul din rădăcină, îți dezvăluim în rândurile de mai jos care sunt cele mai comune greșeli pe care le comiți atunci când te piepteni. Evită-le, pentru o podoabă capilară care străluceşte de sănătate și frumusețe!

Tu știi cum să îți piepteni corect părul?

Dacă răspunsul la întrebarea de mai sus este „da, firește”, poate că ar trebui să arunci totuși o privire asupra punctelor de mai jos: greșeli pe care majoritatea dintre noi le comitem atunci când ne pieptănăm. Află despre e e vorba!

Nu alegi tipul corect de perie

Nu vei reuși niciodată să descurci părul așa cum trebuie utilizând o perie pentru styling, iar reciproca este și ea valabilă. Prima eroare? Vrei să scapi de nodurile din păr cu o perie deasă sau cu una circulară, de coafat.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VIVIR LUXURY EXTENSIONS (@vivir_extensions) on

Alegerea potrivită în acest sens este o perie cu dinții rari. Optând pentru un produs ai cărui peri sunt mai degrabă deși, nu vei face decât să încurci și mai tare „câlții” din păr și să provoci și mai multe daune. Peria antistatică de tip cushion de mai jos este un exemplu perfect de produs care va descurca și cele mai dificile noduri.

De partea cealaltă, un produs special conceput pentru a descurca părul e la fel de recomandat. Tangle Teezer Elite Purple Crush prezintă un design inovator centralizat concav, care eliberează nodurile de la rădăcină până la vârfuri.

Sursă foto: Pastel3

 

În ceea ce privește styling-ul, o perie de ceramică rotundă va face minuni: e ideală atât pentru îndreptarea părului, dar și pentru bucle mari și mătăsoase. Folosește-o însă numai după ce ai descurcat cosițele așa cum trebuie.

Sursă foto: Pastel3

 

Ignori calitatea produsului

O perie de păr din plastic ieftin, cu peri care îți agață șuvițele, poate avea efecte devastatoare asupra părului tău. Să nu miri dacă nu o vei mai despărți de podoaba ta capilară decât cu prețul a sute de fire sacrificate.

Nu, a opta pentru perii de păr profesionale nu e nici pe departe un capriciu! Dimpotrivă! Aceste produse sunt concepute din materiale de calitate, rezistente, și se dovedesc blânde cu părul tău. Specialiștii le recomandă cu precădere pe cele cu peri din păr de mistreț, care descurcă mai ușor și facilitează răspândirea uleiurilor naturale pe toată lungimea firului de păr. BaByliss PRO e un exemplu în acest sens!

Sursă foto: Pastel3

 

 

Îți piepteni părul atunci când e umed

În acest caz, poți să îți iei adio de la integritatea cuticulei. Părul pieptănat ud sau umed e mai predispus la rupere, indiferent de ce tip de perie folosești. Specialiștii te sfătuiesc să aștepți până ce acesta e uscat în proporție de 70-80% pentru a te apuca să îl descurci.

Există un singur caz în care poți pieptăna părul atunci când e îmbibat cu apă: dacă aplici balsam pe lungimi și folosind un piepten cu dinții rari. Poți apela și la un produs leave-in, asigurându-te astfel că protejezi așa cum trebuie podoaba capilară.

Piepteni de la rădăcină spre vârfuri

Nu e acesta sensul ideal al trecerii unui pieptene prin părul tău? Nu, câtuși de puțin! Mai ales în cazul în care părul tău e foarte încurcat, nu faci decât să extinzi nodurile sau câlții. Pornind de la vârfuri, vei descurca fiecare porțiune și vei avansa astfel către rădăcină, fără a periclita deloc firul de păr.

 

 

View this post on Instagram

 

10 Tips For Washing Your Hair. Tip #2 – Gently comb or brush out your hair before washing it. This removes tangles and helps prevent damage. Comb your hair in small sections from the bottom up, detangling slowly as you go. If you like to comb your hair in the shower, apply conditioner, untangle strands with your fingers, and then use a wide tooth comb before you rinse your hair. Follow this spot for more helpful hair hints!!😀💐 #shampoo #shampooing #shampoobar #hair #hairhacks #hairhelp #healthyhair #healthyhairjourney #longhairs #longhair #beauty #beautyhacks #beautycare #beautytips #beautyaddict #hairstyles #hairdresser #stylist #salon #antiaging #vegan #glutenfree #naturalingredients #comb #combinghair

A post shared by Jennifer Bender Knight (@jenniferhairenthusiast) on

Te piepteni prea mult

Mai știi acea povață pe care o primeam de la diverse doamne și domnișoare cu podoabă capilară superbă, care ne învățau să ne periem părul de cel puțin 100 de ori? Se pare că femeile respective erau extrem de norocoase, deoarece gestul lor era mai degrabă unul dăunător. Pieptănând repetat cosițele, riști să le rupi. În realitate, nu trebuie decât să perii până ce simți că părul e neted, descurcat, iar apoi să te oprești. Fă-o însă de două ori pe zi, dimineața și seara!

Folosești o perie murdară

Spune sincer, ai aplica la nesfârșit fondul de ten cu aceeași pensulă îmbibată în produs? Dacă nu, de ce îți spui părul unei cazne pe care o eviți pentru piele? O perie murdară nu va face decât să transfere reziduurile de produse de styling, de mătreață și de uleiuri naturale, dar deja expirate, în păr: îți dorești așa ceva?

Măcar o dată pe săptămână, asigură-te că îndepărtezi firele de păr din perie și apoi o speli cu apă caldă și șampon sau săpun de mâini. E gestul necesar pentru un păr frumos și sănătos!

Uiți de scalpul tău

Te-am învățat să îți piepteni părul de la vârfuri spre rădăcină, ceea ce nu înseamnă că e cazul să ignori scalpul. Un masaj capilar nu e doar extrem de relaxant, un adevărat răsfăț, ci se dovedește și benefic pentru sănătatea părului tău: intensifică circulația sangvină, stimulează creșterea firului și contribuie la accelerarea producției de uleiuri naturale, care mențin cuticula sănătoasă.  După ce ai descurcat în integralitate părul, mai trece o dată peria, de data aceasta de la rădăcină spre vârfuri, doar pentru un strop binemeritat de masaj.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by INSTABRAID (@instabraid) on

Acestea sunt greșelile pe care riscăm să le comitem atunci când ne pieptănăm. Evită-le și te vei bucura de cosițe demne de o adevărată prințesă!

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: iStock

 

Comments

comments

Previous:

Când funcționează 
cremele antirid

Next:

6 alimente care te scapă de petele de pe față

You may also like

Post a new comment