BB sau CC? Care-i diferența și cum alegi ce folosești

05 October of 2020

BB sau CC? Ei bine, nu despre cum se prescurtează cuvintele este vorba, ci despre machiaj! Chiar dacă, la prima vedere, alăturarea acestor litere nu îți spune mare lucru, cremele BB sau CC sunt foarte populare și reușesc să rezolve multe dintre neplăcerile tenului.

Cremele BB și CC s-au impus mai întâi pe piața asiatică, ulterior ajungând în Europa și Statele Unite. Ele sunt perfecte pentru vară și toamnă și pentru activități de interior în orice anotimp,  datorită texturii mult mai lejere față de a clasicului fond de ten. Sunt utile și la sală, dar și pe pârtia de schi. pentru că au suplețea și lejeritatea unei creme hidratante.

BB este prescurtarea de la „Beauty sau Blemish Balm“, deci un balsam care îți protejează fața precum 
o loțiune hidratantă.

În același timp, pe lângă hidratare, crema BB colorează pielea asemenea fondului de ten. Toate cremele din gama BB au un factor de protecție de minim 30, ceea ce oferă protecție împotriva razele nocive ale soarelui. Pentru că puterea ei de acoperire nu este foarte mare, crema BB este potrivită mai cu seamă pentru adolescente și tinere, decât pentru tenul matur. Cu toate acestea o poate folosi oricine, dacă efectele ei te mulțumesc, iar uneori este foarte utilă pentru a fi aplicată înainte de fondul de ten, asemenea unui primer.

Diferența între BB și CC este relativ mică

CC înseamnă „corector de culoare“ tocmai pentru că acoperă roșeața sau petele albe de pe față. De fapt, make-up artiștii susțin că CC este varianta îmbunătățită a lui BB, având în plus această 
componentă colorată mai puternică ce rezolvă problemele unui ten cu pete maronii sau roșietice, dar păstrând toatecalitățile pe care care le are crema BB.

Oricare dintre aceste alegeri sunt utile și lejere pentru ten. Cu toate acestea nu le trata exclusiv ca și cum ar fi creme hidratante și demachiază tenul cu grijă, corect, după utilizarea lor.

Citește și: 3 secrete prețioase pentru îngrijirea eficientă a tenului

Text: echipa Ioana/Sursa foto: unsplash.com

Comments

comments

femeie in cada, baie cu flori, picioare de femeie in apa, picioare

Previous:

Cum să ai picioare frumoase. Sfaturi și idei bune

femeie care face baie, femeie in cada. femeie cu prosop in cap, iti speli parul, femeie frumoasa

Next:

6 mari greșeli pe care le faci când îți speli părul

You may also like

Post a new comment