Austria, paradisul schiorilor

21 January of 2015

Înălțimi amețitoare, vârfuri dantelate pline de zăpadă imaculată, cer azuriu scăldat de razele soarelui, vin fiert cu miros de scorțișoară, pârtii cât vezi cu ochii și foarte multă veselie. Toate acestea descriu atmosfera de iarnă din Austria montană.

Fotolia_64398436_Subscription_XXL

Pentru orice schior, fie el chiar și începător, mersul la schi în Austria nu este un simplu moft sau ceva foarte la modă. Prețuri pentru toate buzunarele, condiții de cazare foarte bune, sute de kilometri de pârtie în orice domeniu schiabil pe care-l alegi și ospitalitatea locuitorilor sunt argumente clare care te determină să alegi o vacanță în țara lui Mozart. Dacă nu te-ai decis încă unde anume să te duci, Ioana îți recomandă trei stațiuni, una mai frumoasă decât cealaltă.

Solden
Așezat în valea Ötz, orașul tirolez este mereu invadat de turiști. Domeniul înglobează 144 de kilometri de pârtii impecabile (cu grade diferite de dificultate), accesibile datorită performantelor instalații de transport. Aici poți schia și pe doi ghețari care sunt conectați printr-un tunel, la aproximativ 3000 de metri altitudine.
În Sölden se țin cele mai importante competiții sportive de iarnă, stațiunea este pitorească, dar modernă, și oferă extrem de multe modalități de dis­tracție, de la gălăgioasele baruri après-ski, până la restaurante cu atmosferă intimă. Nu este cel mai comod loc în care să te duci cu copiii, dar nici nu este de ocolit, mai ales datorită faptului că aici găsești cele mai bune școli de schi din Austria. Regiunea este spectaculoasă, iar prezența parcurilor pentru snowboarderi și a centrului SPA Aqua Dome sunt motive în plus să ajungi în Sölden.
INFO: Pensiunile au prețuri care încep de la 600 de euro/2 persoane, cu mic dejun inclus, pentru 7 zile. Cartela de acces pe pârtie costă pentru o săptă­mâ­nă (în funcție de perioadă) aproximativ 230 de euro.

Zell am See
Este una dintre cele mai cunoscute stațiuni balneoclimaterice din regiunea Salzburgului, care te așteaptă să-i încerci pârtiile (138 de kilometri) aproape tot anul datorită ghețarului din Kaprun, Kitzsteinhorn, aflat la peste 3200 de metri altitudine. Turiștii spun că este un loc romantic, deși viața de noapte intensă și aglomerația cotidiană contrazic această idee. Zona are avantajul că poți vizita, când te plictisești de schiat, diverse obiective turistice, printre care și un castel bavarez din secolul 16.
În rest, te poți relaxa la oricare dintre cafenelele tipic austriece sau poți face cumpărături în micile magazine șic amenajate.
INFO: Pensiunile sau hotelurile de 3 stele practică prețuri de la 500 de euro/2 persoane, cu mic dejun inclus, pentru 7 zile. Cartela de acces pe pârtie costă pentru o săptămână (în funcție de perioadă) aproximativ 220 de euro.

Ischgl
Partea cea mai frumoasă aici este că nici nu îți dai seama când ai ajuns, pe schiuri, în Elveția,
la Samnaum. Dar nu-i nicio problemă, pentru că domeniul Silvretta Arena este împărțit de cele două țări vecine și nimeni nu te va lua la întrebări. Totuși, verifică să ai pașaportul cu tine. Aici vei avea
posibilitatea să mergi cu o telecabină etajată în care pot intra 180 de persoane. Din noiembrie până în mai, poți schia pe 238 de kilometri de pârtie și poți ajunge cu ușurință la aproape 3000 de metri altitudine, unde câteodată se țin concerte. Vizitează câteva obiective turistice, dar mai bine dă o fugă să vezi frumosul oraș Innsbruck.
INFO: Cazarea în Ischgl este foarte scumpă, dar sătucurile din apropiere au hoteluri și pensiuni cu prețuri acceptabile. Tarifele pentru două persoane pornesc de la 500 de euro, pentru 7 zile. Cardul
de schi, valabil și în Elveția, costă în jur de 200 de euro, pentru 6 zile.

Text: Ada Oprea

 

Comments

comments

Previous:

Poveste islandeză

Castelul Károlyi din Carei

Next:

Castle Break – redescopera castelele si conacele din Romania

You may also like

Post a new comment