Atenție! Aceste trei alimente înrăutățesc acneea

16 February of 2017

Acneea afectează, în medie, șapte din 10 persoane. Fie că apare în adolescență, fie mai târziu, această afecțiune nu este deloc plăcută și poate duce chiar la depresii puternice și stări de anxietate.

În lumea medicilor au apărut, de-a lungul timpului, o mulțime de metode de a combate acneea. Însă tratamentele medicale nu sunt întotdeauna de ajuns. Un regim alimentar sănătos poate ajuta pielea să-și redobândească frumusețea și aspectul plăcut. De asemenea, atunci când introduci noi alimente în dieta zilnică, este bine să fii atent la posibilele schimbări ce pot să apară la nivelul tenului. În acest fel vei cunoaşte cu exactitate ce alimente îţi provoacă reacţie acneică.

Dacă te confrunți cu acnee și deja urmezi un tratament, iată și câteva alimente pe care nu trebuie să le incluzi regimul tău alimentar, pentru ca efectele tratamentului să fie cât mai eficiente.

Căpșuni și alte alimente cu potențial alergen

Deși sunt foarte iubite, aceste fructe dulci pot duce la erupții cutanate și la apariția sau înrăutățirea acneei. Pot fi totuși consumate în cantități foarte mici sau înlocuite cu afine sau mure, fructe bogate în antioxidanţi, polifenoli şi fibre.

De regulă orice aliment care are poatențial alergen poate fi un factor care să agravezie acneea.

Creveţii/crustaceele și alimentele foarte bogate în iod

Chiar dacă intră în categoria alimentelor sănătoase, aceste crustacee au un conţinut ridicat de iod care poate favoriza apariţia acneei. Toate alimentele care au un conținut ridicat de iod, în mod natural generează inflamaţii ale pielii, blochează porii şi înrăutăţesc acneea sau chiar mai mult decât atât o pot declanșa. Dacă ai un ten care are predispoziție către acnee este ideal să eviți aceste alimente.

Lactatele, în general, untul și laptele în special

La aceste alimente reacția organismului poate să fie diferită de la caz la caz. studii temeinice care au fost realizate pe eșantioane de adolescenți, mai mulți ani au probat că laptele și untul sunt alimentele care generează cele mai mari probleme celor care au predispoziție pentru acnee. mai mult laptele degresat este mult mai periculos decât cel integral, iar laptele bio, integral a fost produsul lactat cel mai bine tolerat. Probleme legate de apariția pustulelor acneice au avut mai ales cei care au consumat lactate nefermentate, riscul fiind considerabil mai mic pentru cei care au consumat lactate fermantate – lapte bătut, iaurt, chefir, sana sau brânză fermentată.

Un factor agravant îl pot avea și carbohidrații de sinteză (pâine albă, cipsurile, pastele din făină albă), dar și zaharul concentrat.

 

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com/ text exclusiv online: Otilia Ignat

Comments

comments

Previous:

Alb sau brun. Care-i diferența?

Next:

Detox miraculos

You may also like

Post a new comment