Asortează, culorile toamnei. De la soft la warm, via deep!

07 September of 2020

Moda vine și pleacă, dar ceea ce rămâne ca regulă sezon de sezon este că hainele se asorteză în culorile anotimpului.

Culorile de sezon reflectă nuanțele văzute în natură în cele patru anotimpuri. Fiecare anotimp are propriul set de culori tradiționale, chiar dacă designerii adaugă altele noi pentru a ieși din monotonie și pentru a aduce un suflu nou colecțiilor create. Toamna oferă trei tipuri de seturi: soft autumn, warm autumn si deep autumn. Acestea țin cont și de tipul de piele pe care îl ai, astfel încât vestimentația aleasă să ți se potrivească cât mai bine. Dar să le luam pe rând…

SOFT – pentru blonde și brunete

Paleta coloristică se adresează femeilor brunete și celor blonde, cu piele bej și ochi topaz, maro sau gri-verzui. Toamna blândă (timpurie) împrumută din nuanțele de vară, tonurile calde sunt cele dominante, așa că atunci când alegi culorile din paleta de vară, optează pentru cele neutre neutre. În materie vestimentară, contrastul este scăzut, culorile puternice, strălucitoare sunt cu siguranță prea mult, iar negrul trebuie evitat atunci când alegi bluzele. Cele mai obișnuite nuanțe din acest set sunt: ​​somon, kaki, gri-prăfuit, măsliniu, verde, caramel sau violet.

WARM – pentru roșcate, brunete focoase și blonde dulci

Acest set de culori ți se potrivește dacă ești roșcată (în toate nuanțele, de la roșu la cupru), brunetă sau blondă auriu închis și dacă pielea ta are o nuanță caldă, de bej, de exemplu, sau ai tenul măsliniu. Ca notă generală, hainele trebuie să fie aurii și puternice. Acest sezon poate fi ușor confundat cu o primăvară mai călduroasă și, prin urmare, ar trebui să evaluezi intensitatea culorii pe care o porți. Cele mai bune culori ale toamnei calde sunt: ​​cafeniu, maro-auriu, galben-muștar, roșu cu tonuri galbene sau portocalii, smarald, ceai-verde și galben-auriu.

DEEP – pentru parul castaniu

Setul coloristic al unei toamne profunde merge de minune dacă ai părul castaniu sau nuanțe mai închise și pielea de culoarea măslinie. Paleta are un aspect puternic, viu și cald în general. Culorile sunt puternice și contrastante, iar acest lucru ar trebui să se regăsească și în garderoba ta. Poartă nuanțe vii, combinate cu tonuri mai deschise pentru a crea un aspect dinamic. Poți purta negru, dar fii atentă la tonuri de gri sau pastelate. Hainele tale ar trebui să fie de culoarea mahonului, ruginii, roșu intens, măsliniu, galben-muștar, violet sau maro.

  • Notă generală
  • În principiu, evită să combini culori care sunt excesiv de contrastante, adică nuanțe care stau diagonal opus pe paleta de culori – cum ar fi portocaliu și albastru.
  • În schimb, alege culori care seamănă între ele. Ai putea, de exemplu, să optezi pentru un aspect monocromatic și să combini diferite nuanțe ale aceleași culori, verde măsliniu cu un verde mai închis, de pildă.
  • Sau poți combina nuanțele care au același nivel de intensitate, cum ar fi un portocaliu mediu și o piersică medie.

Citeste si: Cele mai de succes creatoare de moda

Text: Ada Oprea/ foto:Istok/unsplash.com

Comments

comments

femeie care poarta negru

Previous:

Îți pace să porți negru? Iată ce spune asta despre tine

Next:

Ținutele Muna sunt special create pentru tine

You may also like

Post a new comment