Arta, strategia si psihologia machiajului. De ce ne machiem?

04 July of 2019

Arta, strategia si psihologia machiajului. De ce ne machiem?  – Cand te machiezi scopul este acela de a te pune in valoare si eventual de a ascunde micile probleme (cearcane, cosuri, pete). Dar machiajul trebuie sa-ti accentueze stilul, personalitatea. Principiul este acela de a armoniza principalele caracteristici ale fizionomiei cu personalitatea ta, iar instrumentul folosit este nuanta fardurilor si stilul general al machiajului. Efectul este o armonie intre chip si felul tau de a fi.

Cele trei etaje ale fetei

Fata are trei etaje, fiecare cu semnificatile ei si care transmite o anumita categorie de mesaje.

  • Primul etaj incepe de la radacina parului, cuprinde fruntea, sprancenele si ochii si reprezinta zona cerebrala.
  • Al doilea etaj este format din pometi, nas si urechi, incepe imediat sub ochi si se termina la nivelul buzei superioare si reprezinta zona afectiva.
  • Al treilea etaj incepe de sub nas, cuprinde gura, barbia si maxilarul si este zona instinctuala.

La aceaste detalii se adauga conturul general al fetei, care vine sa intregeasca imaginea si care poate fi rotund, alungit, oval sau patrat. Machiajul nu poate schimba lumea si nici macar pe tine, dar poate pune in evidenta detalii despre tine pe care nu le stiai.

Machiajul – o haina pentru fata

Machiajul trebuie sa se adapteze in egala masura felului de a fi, dar si starii de spirit pe care o ai in fiecare zi in parte. Machiaj poate spune ca fata te reprezinta cu adevarat. Machiajul imbraca fata si, asa cum tii cont de haine in functie de starea ta de spirit si de momentul zilei, tot asa si machiajul trebuie sa tina cont de detaliile tale interioare si, evident, de momentul zilei.

Felul tau de a fi si machiajul

Faci parte din categoria persoanelor comunicative, spontane, active, cu umor? Va trebui sa-ti pui in evidenta etajul inferior, cel instinctual, pentru a realiza un echilibru cu etajul superior, cerebral, foarte vizibil si expresiv. Machiajul ochilor trebuie sa fie luminos, dar discret. Un machiaj prea incarcat va reduce din expresivitatea naturala a ochilor;

Daca esti introvertita, retrasa, romantica, puncteaza pe etajul cerebral si pe cel afectiv, de mijloc, pentru a da cat mai multa expresie fetei. Ingrijeste-ti cu atentie pielea, nu uita o urma de culoare pe obraji si foloseste rimelul pentru a da stralucire ochilor.
Machiajul gurii trebuie sa fie delicat, discret, dar expresiv, pentru a pune in valoare firea sensibila;

Daca esti o persoana cerebrala, pune accent pe etajul superior, cerebral pentru a da mai multa prestanta ochilor, dar si pe etajul instinctual. Nu uita niciodata rujul!

Chipul “adaptat”

In functie de aceste idei, chipul poate fi “adaptat”. In functie de situatie, machiajul trebuie sa accentueze o trasatura sau alta a fetei, pentru ca mesajul pe care fata ta il transmite si care este receptionat de cei din jur, instinctiv, sa fie cel pe care vrei sa-l transmiti.

Daca te duci la un interviu pentru un job, ideal este sa pui accent pe ochi, dar machiajul trebuie sa fie elegant si lipsit de orice accente grave. Scopul este acela de a-l face pe interlocutorul tau sa-si focalizeze atentia in ochii tai, si sa vada acolo inteligenta si agerimea mintii tale. Trebuie sa acorzi o atentie deosebita sprancenelor care dau expresia fetei. Daca te duci la o petrece, evident ca atentia trebuie sa cada pe gura ta, pentru ca este punctul de maxim interes pentru barbati.

O mare greseala este aceea ca femeile se machiaza la fel in fiecare zi. Variaza poate culoarea fardului de pleoape si gata. Fizic si psihic nu suntem identici doua zile la rand. De ce figura noastra sa fie identica in fiecare zi?

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

 

Comments

comments

Previous:

Alege-ți parfumul în funcție de personalitate

Next:

Uleiul de jojoba, un miracol pentru frumusețe

You may also like

Post a new comment