Arta pe unghii: kitsch sau bun-gust?

24 October of 2018

Un singur lucru îmi vine în minte când mă gândesc la elaboratele desene pe unghii: sandale purtate cu șosete. Cu toate acestea, ambele situații considerate până nu de mult inacceptabile în lumea fashion au devenit un trend îmbrățisat nu doar de marile case de modă, ci și de vedete.

Katy Perry se numără printre primele dive care au lansat curentul picturilor pe unghii. A fost observată purtând modele ce înfățișau peștișori, animal print și chiar portretul soțului ei, Russell Brand. După ea, au urmat pe covorul roșu Eve, cântăreață americană de rap, care și-a făcut apariția la un eveniment alături de Barack Obama (evident, pe unghii), Fergie și Rihanna, cărora le-au fost admirate zarurile, respectiv emoticoanele vesele desenate. Ba, mai mult, specialiștii în domeniu au pus la cale de câțiva ani o competiție internațională a unghiilor false, Nailympics, unde cei mai pricepuți stiliști decorează inedit mâinile doamnelor și domnișoarelor, urmărind obținerea faimei, dar și a zecilor de trofee și medalii. Așa că de ce nu? Iar dacă da, în ce condiții?

1 Ocazia. Nu degeaba i se spune artă pe unghii! Ea nu trebuie să fie purtată zi de zi, ci doar în cadrul unor evenimente unde eticheta permite acest lucru. Dacă te duci la un dineu cu înalți demnitari, o manichiură simplă sau french este suficientă. Dacă însă pleci în concediu, situația este diferită, pentru că poți face cam tot ce-ți trece prin cap, inclusiv să-ți decorezi unghiile după pofta inimii. Nu exagera cu modelul și nu fi (prea) extravagantă. Limita este, evident, subiectivă.

2 Mai puțin înseamnă mai mult. Este un principiu de bază în modă. Nu purta zeci de înflorituri în zeci de nuanțe. Alege un model șic, discret și ușor de asortat.

3 Evaluează-ți manichiurista. Trendul picturii este atât de răspândit, încât orice manichiuristă se crede artist. O recunoști imediat când îți prezintă cu entuziasm lucrările ei pe paletarul cu unghii false. Însă, de cele mai multe ori, modelul nu iese bine, stângăcia se vede imediat, iar efectul lasă de dorit. În plus, pentru nail art este necesară o trusă cu instrumente speciale și materiale de calitate. Are ea așa ceva?

4 Forma unghiei. Când cineva vorbește de artă, părerea sa e subiectivă. La fel, în cazul picturii pe unghii. Un factor decisiv între frumos și urât e forma acestora. Multe femei au căzut în păcatul de a alege unghii lungi și ascuțite, total inestetice și încărcate cu atâtea desene, încât până și da Vinci ar fi invidios pe prodigiozitatea manichiuristei.

Arta pe unghii: kitsch sau bun-gust?

5 Fragile sau practice? Ca orice artist modern, manichiurista e interesată nu doar de un simplu model plan, ci de unul 3D, împodobit cu ștrasuri sau substanțe acrilice ce iau forma unor obiecte sau ființe din realitatea imediată. Dacă nu folosești mâinile, nu-i nicio problemă, dar ce te faci dacă trebuie să te speli pe cap sau să-ți pui o pereche de dresuri fine? Când vorbim de manichiură, lucrurile trebuie să fie practice, iar singura ta scuză să fie că urmează să pozezi pentru un book cu modele pe unghii.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: Ada Oprea
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Cele mai bune 14 sfaturi de make-up pe care trebuie sa le stii si TU!

Next:

Adio punctelor negre! Cea mai buna strategie

You may also like

Post a new comment