Arta dusului. Senzual, viu, un dus este in masura sa-ti aduca sau readuca cheful de viata, si chiar mai mult de atat, daca stii sa transformi un dus intr-o arta, sa fructifici dusul ca sursa de senzatii vitalizante si placute.
O sursa de emotii
Exista o cultura a dusului, care vine din Brazila, si care s-a amestecat cu ideile din cultura indienilor. Este vorba despre dusuri cu apa aromata, cu jeturi fine, cu mare presiune. Senzatia de prospetime se mentine toata ziua. Contactul cu apa este un moment de regresie pozitiva, din care rezulta doar lucruri bune.
- Apa calda care cade in jeturi fine pe cap iti stimuleaza activitatea cerebrala, te echilibreaza energetic, te ajuta sa elimini stresul si tensiunea acumulata.
- Apa care cade in cascada direct pe cap activeaza sistemul nervos.
- Sunetul apei in cadere este asemanator cu cel al ploii si are efect relaxant.
- Sunetele ploii, ale unei cascade, ale valurilor sunt folosite in psihoterapie.
- Stimularea la nivelul pielii, pe care o produce apa, si mai ales dusul, activeaza sistemul neurovegetativ, amplifica respiratia si accelereaza metabolismul si activitatea glandelor cu secretie interna. A te concentra putin asupra respiratiei in timpul dusului, amplifica efectele relaxante ale acestuia.
- Incearca un mic exercitiu: o data pe zi, fa trei respiratii complete in timpul dusului. Inspira profund, retine aerul doua secunde, si apoi expira puternic. Repeta dupa doua secunde de pauza.
Un moment senzual
Ofera-ti putin timp si bucura-te de noile ritualuri de frumusete inspirate din cultura araba.
Foloseste o manusa de dus, nici prea aspra, nici moale. Ideala este cea din fibre naturale, netoarse, cum este loofa (pe care inainte de prima folosire iti recomand sa o oparesti cu apa care a dat in clocot), la care adaugi un sapun natural.
Un ritual benefic
Daca baia este statica, dusul inseamna energie si, mai mult decat atat, energie pozitiva. Contactul moleculelor de apa cu pielea schimba incarcatura sarcinilor de pe suprafata epidermei, din ioni pozitivi (echivalentul energiei statice, care tensioneaza si sunt un factor de stres), in ioni negativi. Rezulta o senzatie de calm si de bine.
Oboseala cronica, unele forme de astm si durerile de cap au drept cauza supraincarcarea cu ioni pozitivi. Asa se explica senzatia de proaspat si enegie pe care o ai dupa un dus, iar daca la asta adaugi si un scurt masaj cu o perie de loofa, rezultatele sunt evidente.
Adu marea in baie
Daca iti poti permite, daca ai imaginatie, poti transforma baia intr-un loc in care sa faci simtita marea. Cateva scoici, un bol cu nisip, o planta, la care sa adaugi cateva produse de toaleta de foarte buna calitate. Numarul produselor din baie trebuie sa fie redus, dar de cea mai buna calitate. Cu cat numarul de ingrediente din compozitia acestora este mai mic cu atat produsul este mai sanatos pentru piele.
Citeste si:
Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/
Comments

Previous:
Intrebari rusinoase pe care trebuie sa le pui ginecologului tau, fara rusine!

Next:
Sauna cu infraroșu: cabina de purificare
You may also like
-
22 Aug
Ce se întâmplă când nu dormi suficient
SănătateCe se întâmplă când nu dormi suficient – Odihna și somnul sunt aspecte importante ale ...
-
22 Feb
Cat de mic e un pui de somn? Prea mult somn strică!
SănătateDupă prânz mulți au chef de un “pui de somn”. Unii ațipesc un sfert de ...
-
04 Jun
Tot ceea ce trebuie să știi despre acid folic și folat
MedicinăAcidul folic este o vitamină sintetică, solubilă în apă, utilizată în suplimente și alimente fortificate. ...
-
03 May
Mușchii trebuie lucrați pe lungime, nu pe lățime
FitnessBaletul este cel mai bun antrenament pentru o femeie! O sa te convingi de asta ...