Arta dusului. Momentul de rasfat pe care ti-l poti permite in fiecare zi

06 February of 2019

Arta dusului. Senzual, viu, un dus este in masura sa-ti aduca sau readuca cheful de viata, si chiar mai mult de atat, daca stii sa transformi un dus intr-o arta, sa fructifici dusul ca sursa de senzatii vitalizante si placute.

O sursa de emotii

Exista o cultura a dusului, care vine din Brazila, si care s-a amestecat cu ideile din cultura indienilor. Este vorba despre dusuri cu apa aromata, cu jeturi fine, cu mare presiune. Senzatia de prospetime se mentine toata ziua. Contactul cu apa este un moment de regresie pozitiva, din care rezulta doar lucruri bune.

  • Apa calda care cade in jeturi fine pe cap iti stimuleaza activitatea cerebrala, te echilibreaza energetic, te ajuta sa elimini stresul si tensiunea acumulata.
  • Apa care cade in cascada direct pe cap activeaza sistemul nervos.
  • Sunetul apei in cadere este asemanator cu cel al ploii si are efect relaxant.
  • Sunetele ploii, ale unei cascade, ale valurilor sunt folosite in psihoterapie.
  • Stimularea la nivelul pielii, pe care o produce apa, si mai ales dusul, activeaza sistemul neurovegetativ, amplifica respiratia si accelereaza metabolismul si activitatea glandelor cu secretie interna. A te concentra putin asupra respiratiei in timpul dusului, amplifica efectele relaxante ale acestuia.
  • Incearca un mic exercitiu: o data pe zi, fa trei respiratii complete in timpul dusului. Inspira profund, retine aerul doua secunde, si apoi expira puternic. Repeta dupa doua secunde de pauza.

Un moment senzual

Ofera-ti putin timp si bucura-te de noile ritualuri de frumusete inspirate din cultura araba.
Foloseste o manusa de dus, nici prea aspra, nici moale. Ideala este cea din fibre naturale, netoarse, cum este loofa (pe care inainte de prima folosire iti recomand sa o oparesti cu apa care a dat in clocot), la care adaugi un sapun natural.

Un ritual benefic

Daca baia este statica, dusul inseamna energie si, mai mult decat atat, energie pozitiva. Contactul moleculelor de apa cu pielea schimba incarcatura sarcinilor de pe suprafata epidermei, din ioni pozitivi (echivalentul energiei statice, care tensioneaza si sunt un factor de stres), in ioni negativi. Rezulta o senzatie de calm si de bine.

Oboseala cronica, unele forme de astm si durerile de cap au drept cauza supraincarcarea cu ioni pozitivi. Asa se explica senzatia de proaspat si enegie pe care o ai dupa un dus, iar daca la asta adaugi si un scurt masaj cu o perie de loofa, rezultatele sunt evidente.

Adu marea in baie

Daca iti poti permite, daca ai imaginatie, poti transforma baia intr-un loc in care sa faci simtita marea. Cateva scoici, un bol cu nisip, o planta, la care sa adaugi cateva produse de toaleta de foarte buna calitate. Numarul produselor din baie trebuie sa fie redus, dar de cea mai buna calitate. Cu cat numarul de ingrediente din compozitia acestora este mai mic cu atat produsul este mai sanatos pentru piele.

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Intrebari rusinoase pe care trebuie sa le pui ginecologului tau, fara rusine!

Next:

Sauna cu infraroșu: cabina de purificare

You may also like

Post a new comment