Argila elimină imperfecțiunile tenului. Îți dorești un ten perfect? Vrei să ai fața curată și să radieze de prospețime și frumusețe? Nimic mai simplu: Fii prietenă cu argila!
Argila e recunoscută pentru proprietăţile regeneratoare, dezinfectante, antiseptice, remineralizante, antitoxice, antioxidante sau tonifiante. Mai mult, mereu a fost considerată un aliat al frumuseții. Efectele ei sunt miraculoase mai ales pentru afecțiunile tenului și scalpului. Principalul beneficiu este când te lupți cu acneea. De asemenea, atenuează coșurile și excesul de sebum de pe față.
Argila are diverse culori, în funcţie de conţinutul în minerale și de activităţile chimice din natură, iar cele mai cunoscute tipuri sunt verde, albastră, roșie, albă și gri. Culoarea roșie este dată de oxizii de fier, cea albastră de conţinutul în argint, iar culoarea verde reprezintă fitonutrienţii acumulaţi în decursul a zeci de mii de ani de sedimentare.
Alege după nevoie
În scop cosmetic, argila se poate folosi ca atare, însă compoziția ei permite și adăugarea unor componente ce ajută la obținerea rezultatului dorit.
Argila verde este numită și „pământ miraculos“. Masca pe bază de argilă verde este una dintre cele mai bune metode pentru tratarea acneei. Odată aplicată pe față, aceasta va absorbi sebumul în exces, toxinele și impurităţile din piele, revitalizând tenul și închizând porii. Acest tip de argilă are proprietăţi analgezice și antiinflamatoare, reușind să îndepărteze celulele moarte ale pielii. În plus, are efect antiaging, reduce ridurile, redă suplețea pielii și o hrănește.
Argila galbenă este indicată pentru o piele sensibilă sau normală.
Argila gri este bună în cosmetică sub formă de măști sau soluţii demachiante, fiind utilă și la detoxificarea tenului.
Argila albastră curăță tenul temeinic datorită conținutului de argint, având și un puternic efect antimicrobian. Dacă ai tenul normal, poți combina argila albastră cu apă termală; pentru tenul uscat, argila poate fi amestecată cu ulei de măsline, iar în cazul în care ai tenul gras, poți adăuga în masca ta suc de castraveți și vei fi uimită de efectele pozitive asupra tenului tău.
Argila roz este bogată în oligoelemente, are efect de emoliere și calmare, curăţare și dezinfectare a epidermei, hidratează tenul, reduce ridurile fine și îi redă pielii fermitatea.
Argila rosie este considerată o terapie de lux, fiind folosită în spauri pentru tonificare. Mai este utilizată cu succes pentru curățarea tenului, redă elasticitatea pielii, dar și pentru unele afecțiuni dermatologice. În Egiptul antic, argila Rhassoul din munții Atlas din Maroc era utilizată de cei bogați.
Argila albă sau caolinul este utilizată des în produse cosmetice și de machiaj. Are un conținut bogat de minerale și proprietăţi de absorbţie. Se regăsește în pudre, se folosește la împachetări corporale sau în produse pentru curățarea tenului.
Principalele proprietăți terapeutice
Bun cicatrizant. O rană se va vindeca mult mai repede dacă vei aplica argilă peste ea. De asemenea, în cazul unei arsuri, argila previne infectarea rănii, favorizează eliminarea celulelor necrozate și grăbeşte cicatrizarea. Se aplică sub formă de cataplasmă, care se prepară dintr-o linguriţă de argilă și apă rece.
Ideală în diverse afecțiuni. Are un conținut bogat de siliciu (49%). Acest mineral este benefic în cazul rahitismului la copii, dar și pentru hipertensiune.
Previne anemia. Conține magneziu, fier și calciu, care ajută la prevenirea instalării anemiei.
Este indicată frecvent în curele de detoxificare datorită proprietăților ei antitoxice.
Studiile au arătat că argila reduce considerabil frecvenţa apariţiei durerii în cazul persoanelor care suferă de migrenă.
Cum folosești masca
Specialiștii în cosmetică susțin că masca o poți face și la tine acasă. Pur și simplu amesteci cu apă plată sau termală și adaugi ingredinte în funcție de tipul de ten pe care-l ai. Astfel, dacă ai tenul normal-uscat, poți folosi miere, iaurt, smântână, lapte în loc de apă termală.
Dacă ai tenul gras, poți adăuga zeamă de lămâie sau un albuș. Mai mult, dacă tenul tău este acneic, poți pune peste mască suc de lămâie, 1-2 picături de ulei esenţial de lavandă sau de arbore de ceai.
Atenție! Trebuie să fii consecventă dacă îți dorești să vezi efectele pozitive ale argilei asupra tenului tău. Astfel, aplică masca o dată pe săptămână, cel puțin 2-3 luni.
Citeste si:
- Greseli de frumusete care iti fac rau
- Greseli care te imbatranesc
- 10 greseli de machiaj care te imbatranesc cu 10 ani
- 10 greșeli pe care e în regulă să le facem…
Articol exclusiv online
Text: echipa Ioana
Sursa foto: pixabay.com/
Comments

Previous:
Terapii din stup. Minunile binefacatoare ale mierii de albine

Next:
Nu arunca zaţul de cafea. Face minuni pentru piele şi păr și în casă
You may also like
-
12 Jan
Frumusetea si cariera
FrumusețeExist o legătură certă și reală între frumusețe și carieră? Între frumusețea fizică și suucesul ...
-
16 Jun
Picioare sexy cu aceste sfaturi simple
FrumusețeAfla cum poti avea picioare sexy cu aceste sfaturi simple si usor de aplicat! Cele ...
-
29 Sep
Terapii din stup. Minunile binefacatoare ale mierii de albine
FrumusețeTerapia din stup. Albinele ne dăruiesc delicioasa miere, dar și o mulțime de alte produse ...
-
04 May
10 trucuri pentru mâini frumoase
Frumusețe10 trucuri pentru mâini frumoase – Mainile sunt cartea ta de vizită, așa că acordă-le ...