Aranjate și gătite rapid. Retete cu carne (pește, porc și pui)

07 January of 2010

File de somon în crustă de piper – plin de vitamine

Ingrediente (4 porții): • 2 morcovi • 1 dovlecel mic • câte 1 ardei gras roșu și galben • 1 bulb de fenicul • 1/2 legătură arpagic • 4 linguri piper • 4 file de somon (a 150 g) • 2 linguri suc de lămâie • sare • 3 linguri ulei • 2 linguri unt • piper

Preparare:

 

1. Pregătiți legumele, tăiați-le mărunt și apoi bețigașe. Spălați arpagicul, apoi tăiați-l rulouri mici.

2. Pisați piperul. Spălați somonul, uscați-l pe un șervet de bucătărie, stropiți-l cu suc de lămâie, apoi sărați-l. Tăvăliți somonul prin piper, apoi presați-l ușor.

3. Încingeți uleiul într-o tigaie cu fundul dublu. Prăjiți bucățile de pește câte 4 minute pe fiecare parte. Între timp încingeți untul într-o tigaie și căliți fâșiile de legume cca. 4 minute. Condimentați-le cu sare și piper, apoi presărați-le cu arpagic. Serviți legumele cu bucățile de pește.

Poftă bună!

Timp de preparare: 35 de minute.

cca. 310 kcal/porție

 

Paste picante cu somon

Timp de preparare: 25 de minute.

cca. 770 kcal/porție

Ingrediente (4 porții): 1 ceapă 2 căței de usturoi 1 ardei iute roșu 400 g paste sare 2 linguri unt 100 ml vin alb 125 ml supă 150 emmentaler 150 g smântână piper 400 g file de somon 1-2 linguri suc de lămâie 2 linguri rulouri fine de arpagic

Preparare:

 

1. Tocați mărunt ceapa și usturoiul. Tăiați ardeiul iute în jumătate, îndepărtați-i semințele, spălați-l și tăiați-l fâșii.

2. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Încingeți 1 lingură de unt și căliți acolo ceapa și usturoiul. Turnați supa și vinul, brânza și smântâna, apoi lăsați totul să fiarbă cca. 5 minute și condimentați sosul după gust.

3. Tăiați somonul fâșii, apoi prăjiți-l 2-3 minute în unt, alături de ardeiul iute. La final, condimentați-l cu sare, piper și suc de lămâie. Adăugați arpagicul și serviți peștele alături de pastele pregătite.

Poftă bună!

Tocăniță mediteraneană

Ingrediente (4 porții): 1 ceapă 1 cățel de usturoi 500 g file de curcan 2 tulpini de țelină 1/2 legătură cimbru 2 linguri ulei 1 cutie roșii (850 ml) 200 ml supă 200 g fasole verde 400 g paste late sare, piper boia de ardei dulce

Preparare:

 

1. Tăiați ceapa inele, iar usturoiul cubulețe. Spălați carnea de curcan, uscați-o pe un șervet de bucătărie, apoi tăiați-o cuburi. Pregătiți țelina și tăiați-o mărunt. Tocați cimbrul.

2. Încingeți uleiul într-o tigaie mare, apoi căliți acolo ceapa și usturoiul. Adăugați țelina și supa. Tăiați roșiile mărunt. Adăugați cuburile de carne, dați totul într-un clocot și fierbeți cca. 20 de minute. După 10 minute adăugați și fasolea.

3. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi lăsați-le să se scurgă. Condimentați mâncarea cu cimbru. Serviți pastele alături de mâncarea preparată și condimentați totul cu verdeață.

Poftă bună!

Timp de preparare: 15 minute.

cca. 550 kcal/porție

File de porc gratinat

Ingrediente (4 porții): 500 g file de porc 400 g arpagic 4 crenguțe cimbru 6 roșii uscate (în ulei) 20 g sâmburi de pin 40 g brânză gouda rasă 2 linguri ulei sare, piper 200 ml supă 200 ml vin roșu 3 linguri amidon

Preparare:

Foto: Hubert Burda Medien1. Tăiați carnea felii rotunde de cca. 2 cm grosime. Tăiați arpagicul în două. Tocați cimbrul și roșiile mărunt. Amestecați-le pe amândouă cu sâmburii de pin și brânza. Încingeți cuptorul la 180ºC.

2. Prăjiți carnea în ulei, condimentați-o și așezați-o într-o formă termorezistentă. Așezați peste ea amestecul cu roșii, apoi arpagicul. Așezați carnea pe al doilea nivel de jos al cuptorului și lăsați-o cca. 10 minute să fiarbă înăbușit. După aceea, scoateți-o din cuptor și așezați-o pe o farfurie.

3. Stingeți sosul format cu supă și vin. Fierbeți-l cca. 5 minute, îngroșați-l cu amidon, apoi condimentați-l.

Poftă bună!

Timp de preparare: 25 de minute.

cca. 370 kcal/porție

Comments

comments

Previous:

Rafinamente pe gustul tuturor. Șnițele și rulade

Next:

Bunătăţi de casă pe gustul fiecăruia

You may also like

Post a new comment