Apa termală și beneficiile ei mai puțin stiute

14 August of 2020

Apa termală nu e doar un moft sau un mod de a ne răcori pe timp de vară. Dermatologii și esteticienii o recomadă pentru beneficiile pe care le aduce pielii.

Această apă are pH neutru sau alcalin, în funcție de particularitățile izvorului de proveniență, este bogată în minerale și oligoelemente, cu acțiune antioxidantă și anti-ageing, pe lângă curățarea, hidratarea, calmarea și pregătirea tenului de machiaj. Putem folosi apa termală în îngrijirea pielii în numeroase moduri, însă vara cu atât mai mult avem nevoie de ea.

Hidratare intensivă

Pielea o absoarbe imediat, indiferent de tipul ei. Are efect răcoritor în zilele toride și este ideală pentru hidratarea tenurilor grase pe timp de vară, întrucât ele suportă mai greu pe căldură cremele și loțiunile. Ba, mai mult, vara pierdem prin transpirația multe săruri, iar apa termală completează perfect pierderile suferite de piele.

Apa termală are efect calmat

Orice iritație este rapid diminuată, uneori chiar și înlăturată, datorită mineralelor pe care le conține. Poate fi folosită chiar și pe cea mai sensibilă piele, inclusiv cea a bebelușilor. Nu doar tratează, ci și protejează pielea de agresiunea și poluarea soarelui. Este excelentă s-o folosim după proceduri estetice și după epilat. Și bărbații pot beneficia de efectul ei calmat, după bărbierit. Este de ajutor și pentru calmarea alergiilor și iritațiilor provocate de înțepăturile de insecte.

Acțiune antioxidantă

Este bine s-o utilizăm în ritualul de îngrijire zilnic pentru că reduce acțiunea oxidantă a poluării și, astfel, pielea se va păstra mult timp fină, catifelată și sănătoasă. O poți folosi seara după demachiere, iar dimineața înainte de machiaj, pentru a asigura o bună baza pentru farduri.

Echilibrează pielea

Datorită pH-ului său, va echilibra pielea și va ajuta la controlul producției de sebum. Pielea devine catifelată și tonică, dar și cearcănele pot fi diminuate datorită ingredientelor valoroase, care vor dinamiza circulația sângelui la suprafața epidermei.

Citeste si: Totul pentru o piele frumoasa

Text: Luminița Tăbăran/ sursa foto: pexels.com

 

Articol aparut in revista Ioana, editia lunii august

Și nu uita! Mai poți citi revista și în format electronic, pe Magzter, iar abonamentele pentru versiunea tipărită pot fi achiziționate de AICI.

 

Comments

comments

tratament natural pentru matreata, femeie cu par lung, femeie blonda

Previous:

Tratamente naturale pentru mătreață

exfolierea tenului

Next:

5 pași pentru exfolierea corectă a tenului

You may also like

Post a new comment