Apa, magie naturala

08 June of 2017

 

Baie binefăcătoare sau fitness în apă: orice ai alege, elementul lichid te face mai frumoasă și este un adevărat elixir!

Fie că preferi să te împrospătezi într-o oază de welness, fie că mergi la mare și te arunci în valuri, fie, pur și simplu, adori să stai mult în duș, apa este o sursă de vitalitate și bună dispoziție.

Scufundă-te & relaxează-te

Cine se scufundă în apă alunecă pentru un moment, conform cre­din­ței indiene, într-o altă lume. Efectele binefăcătoare ale apei sunt stimularea circulației sangvine, re­­­la­xarea mușchilor și liniștirea spiritului. Chiar și numai foșnetul valurilor mă­­­rii, susurul unei pârâu sau al unei cascade ne ajută să scăpăm de stresul zilnic. Iată o adevărată fântână a tinereții, care ne face mai frumoase și este la fel de importantă ca aerul pe care-l respirăm. Citește aici cum poți folosi optim apa, pentru corp și suflet.

Aqua fitness

Aerobic sau jogging în apă: mișcarea în elementul primordial este binefăcătoare pentru corp și suflet. Cum în apă cântărim doar o zecime din greutatea noastră, încheieturile, mușchii și coloana se relaxează și se flexibilizează în mod plăcut. Rezistența mare a apei face ca mișcările să fie blânde, armonioase și foarte eficiente. În 30 de minute în apă se consumă 400 kcal, în timp ce pe uscat maximum 300 kcal.

Apa minerală: o plăcere sănătoasă Zero calorii și foarte înviorătoare: apa minerală este de neînlocuit tot anul, nu numai vara. Cum corpul uman constă din 70% apă, el are nevoie zilnic de cel puțin doi litri de lichide pentru a menține în echilibru metabolismul. Dintre lichide fac parte, desigur, și cafeaua sau ceaiul, dar apa care conține substanțe minerale importante, precum calciul și magneziul, este bună pentru sănătate.

Watsu, relaxare completă

Să plutești în apă în timp ce ești masată: watsu este o binefacere pentru corp și suflet. Terapia practicată în din ce în ce mai multe spa-uri relaxează musculatura, alungă încordarea și face încheieturile mai flexibile. Numele de „watsu“ se compune din „water“ (apă în engleză) și „shiatsu“ (masaj japonez). Clientul este purtat de terapeut prin apă, care îi întinde și îi masează blând corpul, eliminând blocajele.

Apă rece! Terapia cu apă clasică, tratamentul Kneipp, poate fi efectuată și acasă. Fă duș la picioare cu apă rece (vara poți folosi furtunul din grădină). Începe cu tălpile și apoi urcă jetul de apă pe partea exterioară a picioarelor până la coapse. Apoi trece jetul de apă pe partea interioară a picioarelor. Apa rece întărește venele și înviorează picioarele obosite.

Fă din baie un spa

Cufundă-te în apă, lasă-te în voia simțurilor și relaxează-te. Pentru asta
nu ai nevoie de o vacanță în Caraibe. Cada proprie se poate transforma rapid într-un templu de wellness. Într-o zi ploioasă umple cada, adaugă puțin ulei parfumat în apă, aprinde o lumânare cu mireasma preferată și relaxează-te în apă. Lumânările portocalii creează o dispoziție plăcută. Pune o muzică liniștită în fundal, pentru a-ți răsfăța toate simțurile.

Baia termală, o fântână a tinereții

Relaxează musculatura, ameliorează durerile și este antiinflamatoare – baia în apă termală este un medicament natural de excepție. În funcție de izvor, apa vindecătoare conține cantități diferite de minerale, care combat diverse boli. Astfel, apa termală cu fier activează metabolismul și dă un plus de energie în perioadele stresante. Izvoarele care conțin iod sunt ideale pentru scăderea tensiunii arteriale, cele cu sulf stabilizează sistemul cardio-circulator și ajută în cazul problemelor încheieturilor.

Citeste si:

 

Comments

comments

Previous:

10 obiceiuri nesănătoase

Next:

10 ceaiuri care te răcoresc și te vindecă

You may also like

Post a new comment