Apa de argint. Ce este si ce beneficii are

11 July of 2017

Apa de argint este o suspensie de apa cu ioni de argint. Este dovedit stiintific ca argintul are capacitatea de a distruge peste 650 de categorii de microorganisme patogene, virusuri, bacterii, fungi si paraziti.

Virtutile argintului au fost cunoscute inca din cele mai vechi timpuri. Vechii egipteni, romanii si grecii ii cunosteau puterile tamaduitoare. Inca de acum 4.000 de ani, vindecatorii chinezi foloseau ace de argint, atunci cand faceau acupunctura. Navigatorii isi transportau apa in vase de argint, ca s-o pastreze proaspata in lungile lor calatorii pe mari si oceane si ferita de riscul contaminarii. Cert este ca aceasta solutie functiona perfect.

In Evul Mediu, aristocratii nu se imbolnaveau, in timp ce epidemiile faceau mii de victime in randul populatiei sarace. Explicatia ar fi ca bogatii isi permiteau sa foloseasca tacamuri de argint si sa manance si sa bea din vase de argint, ceea ce le oferea protectie, imunitate la bolile vremii.

In 1934, odata cu descoperirea penicilinei, argintul a intrat oarecum intr-un con de umbra, oamenii de stiinta amintindu-si de el cand au constatat ca anumiti germeni si virusuri rezista la antibioticele de sinteza. Nu acelasi lucru se intampla la terapia cu argint.

Ca antibiotic natural, fara reactii adverse, argintul lupta cu bacilul dizenteriei, cu Salmonela, Escherichia coli, Streptococul pneumoniae, streptococul care cauzeaza cariile dentare si alte microorganisme care fac rau organismului uman.

Apa pastrata in vase de argint are proprietatile unui antibiotic extrem de eficient. Esista in magazinele naturiste suspensii de apa cu ioni de argint. Tratamentul poate suplini antibioticiele si uneori poate sa fie chiar mai eficient decat acestea, fara nici un fel de efecte secundare. Produsele pe bază de argint coloidal sunt realizate din particule fine de argint suspendate în lichid – argintul este utilizat de asemenea în fabricarea bijuteriilor şi a plombelor dentare.

Organismul uman are nevoie de 0,088 mg de argint pe zi, care poate fi procurat atat din apa de argint, cat si din fructele de mare, oua, lapte de vaca si lapte de capra.

Citeste si:

  1. Alimente și medicamente: combinații de evitat
  2. Dietele vedetelor, la control: eficiente, inutile sau periculoase?
  3. Tratamentul „după ureche“
  4. Cura între 
DA și NU

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Alergia la soare

Next:

Ho’oponopono – Vindecare din Hawaii

You may also like

Post a new comment