Animale de companie care își iubesc stăpânii

09 May of 2020

Nu orice animal de companie poate să-și manifeste dragostea față de stăpân, însă unele o fac cu păcere. Există însă animale de companie care iși iubesc cu patimă stăpânii.

Iguana

Una dintre cele mai populare reptile „domestice“, iguana vine în mai multe specii și în culori care pur și simplu farmecă orice iubitor de exotic. Deși e greu de crezut, pentru că iguana nu este o ființă foarte activă, ea se atașează de stăpân și suferă când este ignorată. Dar, pentru acest lucru, trebuie atinse mai multe nevoi. Iguana are un creier simplu, care funcționează în principal pentru supraviețuire. Odată ce-i asiguri toate condițiile, un culcuș în care să se simtă în siguranță, căldură și mâncare, ea se va simți confortabil să inter­acționeze cu oamenii și să rămână lângă ei chiar și atunci când nu-i este foame.

Pisicile persane cele mai iubarete animale de companie dintre feline

E greu să fie votată doar o rasă de pisici care chiar își iubește stăpânul. Cercetătorii tot dezbat, fac topuri și vin cu argumente, iar pisica persană e tot timpul acolo. Cu o atitudine docilă, deloc agresivă, ele sunt genul de ființe care au nevoie constantă de atenție și de afecțiune. Adoră să fie mângâiate și îți cer asta prin stilul lor caracteristic de alint. Contactul fizic e foarte important pentru ele și de aceea multe preferă să doarmă în brațele stăpânului. Tot ele sunt și animalele ideale pentru familii cu copii mici.

Golden Retriever

Veșnic fericit, nesătul de joacă și extrem de bucuros de fiecare dată când își întâlnește stăpânul, aceasta e descrierea pentru majoritatea cățeilor pe care îi cunoaștem. Totuși, dresorii sunt de părere că printre rasele de câini care își iubesc cel mai tare stăpânii și suferă cel mai mult când nu-i văd este golden retrieverul.

animale de companie

Porcușorul-de-Guineea

Cea mai răspândită rozătoare ca animal de companie vine din America de Sud, era vândută în Marea Britanie pe o „guinee“ (monedă a secolului al XVI-lea), de unde și numele, și astăzi este extrem de apreciată de stăpâni pentru că este blândă. Odată ce se obișnuiește cu omul de lângă el, s-a dovedit că porcușorul-de-Guineea este o creatură extrem de afectuoasă și iubitoare. Stă prost cu văzul, așa că mirosul este cel mai important atu.

Șinșila un animal de companie inedit

Adorabilă, jucăușă și foarte afectuoasă, e companionul ideal pentru copii. Nu sunt deloc agresive, se feresc mai mult prin fugă. Iar după ce capătă încredere în stăpân, vin singure pentru mângâieri și atenție.

Citeste si: Locul benefic din casa, locul pisicii

Articol exclusiv online, text: echipa Ioana, sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Previous:

Busuiocul, supestiții și foloase. Ce trebuie să știi despre această plantă

Next:

Vrei un prieten sociabil și afectuos? Alege un pug!

You may also like

Post a new comment