Anda Adam reușește de fiecare dată

05 January of 2010

Piața muzicală românească devine, pe zi ce trece, tot mai dinamică. Permanent apar voci noi, fete frumoase sau trupe în trend. Poate tocmai de aceea, cel mai greu lucru pentru un artist este să se reinventeze. Anda Adam reușește de fiecare dată.

Există un secret al succesului?

Dacă ai suficientă imaginație și multă informație în domeniu, e ușor să te reinventezi în așa fel încât stilul obținut să fie și original, dar să te și reprezinte întrutotul. Nu există o formulă pe care să o aplici și să fucționeze; ține foarte mult de tine, de ceea ce vrei să transmiți și, evident, de muzica pe care o cânți. Nu poți adopta același stil, indiferent de genul muzical pe care îl abordezi.

Cum îți alegi piesele?  

Foto: Mediapro Music

Felul în care colaborez cu Marius Moga m‑a ajutat să am mereu exact piesele pe care mi le-am dorit. Marius compune special pentru mine, nu mă pune să aleg din niște melodii deja create. El ține cont de felul meu de a fi, de starea mea de sprit din mometul în care suntem împreună în studio și de ce îi transmit eu că mi s-ar potrivi sau că ar fi cel mai bun pentru mie, în momentul acela. Singelurile, de obicei, le alegem făcând și un mic sondaj de opinie, atât printre oameni de specialitate, cât și printre ascultătaorii de muzică. Mă bucur că, de cele mai multe ori, părerile concid cu ce intuisem eu ințial.

Cum te menții în top?

Pentru că îmi place ceea ce fac și iubesc foarte mult muzica. Tocmai de aceea mă implic la maxim în tot ceea ce înseamnă muzică, show sau în orice fel de apariție pe scenă. Muncesc cât se poate de mult, sunt extrem de serioasă și mă străduiesc să fiu  o  bună profesionistă. Cariera muzicală a fost și rămâne unul dintre scopurile cele mai importante în viață. Am reușit să fac ceea ce mi-am propus și asta îmi dă forță să rezist și să merg mai departe, pe drumul ales.

Ce aștepți de la public?  

Cred că am aceleași așteptări pe care le are orice artist care face meseria asta din pasiune: să se distreze la concerte și să cumpere muzica mea. Profit de ocazie să le mulțumesc tuturor celor care au achiziționat albumul original. Este extrem de important pentru noi, artiștii, ca publicul să ne sprijine și din acest punct de vedere pentru că, altfel, e posibil ca trupa sau artiștii lor pereferați să dispară de pe piață tocmai pentru că muzica/albumele lor nu se vând. Publicul și fanii trebuie să-și susțină favoriții pentru ca industria muzicală să se dezvolte. Și ceea ce așteaptă publicul de la mine este important. Cred că nu totdeuna publicul vrea de la noi să cântăm live. Spun asta pentru că, în cele mai multe cazuri, sonorizarea și locațiile în care ne desfășurăm nu ne permit întotdeauna și un show, și o prestație live de bună calitate.

Ce te ajută pe scenă?

Sportul. Sunt o împătimită a fitness-ului și a unui mod de viață sănătos. Pentru a crea un show, așa cum mi-l imaginez și mi-l doresc, am nevoie de multă energie si de o condiție fizică excepțională. Concertele mele sunt vii, cu multă coregrafie și emană energie.

Formula succesului:

• Muncă, perseverență, seriozitate, imaginație și o dorință puternică de autodepășire;

• Îmi pace să cred că spectacolele mele sunt originale și că publicul pleacă impresionat.

Inteviu de Ivana Iancu

Comments

comments

Previous:

Iarna animalelor

Next:

„Reproșurile fostei lui soții îmi otrăvesc sufletul și inima“

You may also like

Post a new comment