Amenajarea dormitorului în stil nordic – 7 elemente care nu trebuie să-ți lipsească

27 March of 2020

Designul interior de inspirație nordică este un clasic ce nu va ieși niciodată din trenduri. Estetica scandinavă are la bază piese cât mai simple, nuanțe neutre deschise, accente colorate subtile și crearea a cât mai mult spațiu.

Dacă îți place cum sună și tocmai te pregăteai să îți redecorezi dormitorul, inspiră-te din recomandările de mai jos și transformă-ți camera într-o oază modernă de relaxare.

Iată care sunt cele 7 elemente principale care NU trebuie să-ți lipsească atunci când decorezi dormitorul în stil scandinav!

1. Mobilier minimalist, în nuanțe deschise

Dacă vrei să adopți stilul nordic, orientează-te spre mobilier cât mai zvelt, cu linii drepte și simple.

Minimalismul este cheia, așa că alege un dulap cât mai delicat, care să nu iasă în evidență prin modele complicate și texturi complexe. Apoi, poți integra în cameră și două noptiere albe, cu picioare din lemn natural.

Păstrează o cromatică deschisă pentru mobilier, care să creeze impresia de mai mult spațiu și care să inducă relaxarea profundă la final de zi.

2. Pat confortabil, cu saltea joasă

Majoritatea dormitoarelor amenajate în stil nordic au ca element principal un pat încăpător, dar așezat poate mai jos decât te-ai aștepta.

Cadrul patului este simplu, fără decorațiuni sau detalii stilizate. Deși este cât mai aproape de nivelul solului, patul poate fi extrem de confortabil când alegi o saltea de calitate. Așadar, optează pentru una cât mai groasă, care să îți susțină spatele și să fie confortabilă, în același timp.

3. Fotolii sau taburete din materiale naturale

Nordicii adoră să creeze spații confortabile în orice cameră, dar mai ales în dormitor. Dacă vrei o ambianță primitoare și funcțională, adaugă taburete sau fotolii din materiale naturale.

Optează pentru un taburet din piele maro, un fotoliu din bambus și bumbac sau un puf pe care să îl acoperi cu o pătură colorată din material textil.

4. Covor pufos

Nimic nu completează mai bine o cameră ordonată și minimalistă decât un covor care să ofere un plus de farmec. Nordicii optează adesea pentru carpete din imitație de blană, cu fir lung și textură moale.

Alege și tu un covor alb, tip blană de oaie, pe care să îl amplasezi chiar în mijlocul dormitorului. Nu opta pentru un covor mare, care să acopere întreaga pardoseală, ci cumpără unul mic, cu formă neregulată, care să joace rolul de accent interesant.

5. Ghivece cu plante naturale

Nu știm dacă există studii pe această temă, însă dacă ar exista, ele ar spune că nu există nordic care să nu dețină minimum o plantă de apartament.

Pentru a oferi camerei tale un aspect scandinav autentic, integrează în decor un ghiveci cu o plantă de interior. Cu cât mai mare, cu atât mai bine, căci ea va constitui elementul natural din dormitor, ce va împrospăta atmosfera.

Alege un ghiveci cât mai simplu, de preferință alb sau negru, fără modele care să „fure” din atenția acordată plantei în sine. Poziționează ghiveciul într-unul dintre colțurile dormitorului sau chiar lângă fereastră.

6. Pături și perne confortabile

Printre nordici este foarte celebru termenul de hygge, cuvânt care descrie o atmosferă confortabilă, caldă și plină de bucurie.

Această stare se transpune, la nivel de design interior, prin pături din tricotaje, perne moi și confortabile, lumânări parfumate și amenajarea unor mici colțuri perfecte pentru a te cuibări într-o seară de weekend.

7. Lămpi din hârtie și lumina caldă

În același spirit hygge, nordicii adoră lumina difuză, blândă și în tonuri calde. De aceea, ei nu și-ar instala niciodată în dormitor un candelabru impunător sau o mulțime de spoturi cu lumină rece.

Mai degrabă, dacă vrei să ai un dormitor în stil nordic, optează pentru veioze delicate și simple, lămpi din hârtie cu lumină galbenă și, eventual, chiar și un set de luminițe pe care să le așezi în dreptul ferestrei. Vor contribui enorm la crearea unei atmosfere calde!

Acestea fiind spuse, nu omite aceste elemente care, deși par detalii, reprezintă esența spiritului nordic. Puse împreună cu toate articolele de mai sus, vei obține un dormitor de inspirație scandinavă, modern și primitor.

 

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: vivre.ro

Comments

comments

Previous:

Chihuahua, cel mai mic câine din lume cu cea mai mare personalitate

Next:

Busuiocul, supestiții și foloase. Ce trebuie să știi despre această plantă

You may also like

  1. De asemenea trebuie adaugat un iluminat de un alb rece cu ajutorul becurilor smart led reglabile din telefon. Dar totodata sa nu lipseasca nici covorul imblanit din dormitor, care va face fiecare pas un gadil pentru simturi

Post a new comment