Amenajare bucătarii – Top 7 sfaturi utile pe care să le pui în aplicare

19 December of 2018

Bucătăria este un loc pentru a găti, a mânca, a râde și a te bucura de compania celuilalt și pentru că este o parte atât de importantă a casei, trebuie să fie decorată pentru a inspira mâncare bună, amintiri și bucurie. Poate o bucătărie mică înseamnă mai puțin spațiu pentru decor, dar asta nu înseamnă că nu poate fi frumos decorat. Bucătăriile mici se pot opune cu ușurință omologilor lor mai spațiosi pentru a produce mese mari și arome pline de suflet, pentru că nimic nu este diferit când vine vorba de designul acestora.

Dacă eşti gata să te ocupi de proiecte DIY, să folosești culori sau să cumperi accesorii, vei descoperi că există multe idei despre cum să îţi decorezi mica bucătărie, fără a compromite spațiul preţios. Pregăteste-te să îţi exprimi stilul personal și să aduci la viață bucătăria cu decoruri şi culori. Mai jos, vei găsi 7 trucuri de amenajare bucătării mici de apartament și sfaturi care sa trezească designerul din tine, pentru a crea un spațiu pe care îl vei adora. Fă-ţi bucătăria unică cu decorul personalizat din propria casă, cum ar fi tăvile de servire, sticlele și pernele. Urmați sfaturile noastre simple pentru a profita la maximum de o bucătărie mica.

1. Oferă un aspect rustic

„Ca la mama acasă” va fi întotdeauna expresia unei bucătarii care îşi va primi veselă familia la masă. Nu ezita să îi oferi micului spaţiu de gătit şi luat masa, un aer tradiţional, nostalgic, intim. Te invităm ca, pentru un aspect rustic, sa utilizezi coşuri de epocă în locul unui castron de fructe. Le poţi picta pentru a le potrivi sau le poţi lăsa în stare autentică.

2. Culoare, culoare, culoare!

Culoarea este una dintre cele mai rapide și mai ieftine moduri de a actualiza o cameră. Secretul stă în paleta de trei culori:

Culoarea 1. O culoare existentă în bucătărie care nu poate fi schimbată. Aceasta poate fi culoarea blatului sau a dulapurilor.

Culoare 2: Un neutru la alegere. Utilizează-l pentru culoarea noului perete care completează culoarea de mai sus. Acesta va servi ca fundal pentru bucătărie.

Culoarea 3: Oferă unei bucătării mici vopsea îndrăzneață și întunecată.  Te vei bucura de culorile strălucitoare data viitoare când vei tăia legume proaspete. Utilizeaz-o ca piesă pentru accesoriile tale, cum ar fi scaunele de bar sau vasele.

3. Personalizează-ţi bucătăria cu tablă de scris

Un perete de vopsea de tablă neagră este o modalitate foarte bună si deloc costisitoare de a îmbrăca un perete. Negrul este o culoare îndrăzneață, fură ochiul şi poate constitui fundalul perfect pentru arta în cretă, ce poate fi în continuă schimbare.

4. Reaminteşte-ti vremurile copilăriei cu decorul vintage

Bucătăria este locul ideal pentru a integra tendințele nesfârșite, iar vintage-ul este o tendinţă cât se poate de actuală. Mulți dintre noi au regăsit aici amintiri ale unei bucătării a mamei sau a bunicii. Alții desenează inspirația de proiectare din filmul vechi preferat. Vintage este întotdeauna o idee bună, iar pentru un astfel de aspect al micii tale bucătarii, poţi reface o masă veche pentru a servi ca o insulă de bucătărie sau poţi urma exemplul Marthei Stewart care îmbrăşișează elementele de design de modă veche, cum ar fi dulapurile cu porțelan cu deschidere în față și aranjamentele de bucătărie din porțelan alb. Fii propria ta diva în design prin a aduce unele dintre aceste concepte frumoase în bucătăria ta.

5.    Alb – pentru un spaţiu mai mare

Pentru a deschide un spațiu mai mic, poţi lua în considerare utilizarea culorilor strălucitoare în bucătăria ta. Aceste dulapuri albe, îmbinate cu un blat gri deschis, nu numai că fac bucătăria să arate mult mai spatioasa, ci creează, de asemenea, un aspect organizat și curat.

6. Natura în bucătăria ta

Plantele sunt o modalitate foarte bună pentru a decora o bucătarie mica deoarece vin în toate dimensiunile. Adăugă câteva plante decorative la ferestre si simte-te ca într-o vacanta in fiecare zi. Cei dragi vor fi întotdeauna încântaţi să guste din bucatele tale într-un spatiu care aduce aminte de o masă în mijlocul naturii.

7. Încorporeaza pietre

În noul an, ia în considerare încorporarea mai multor pietre in bucatarie. Potrivit lui Meyers, “oamenii se îndrăgostesc de pânzele abstracte pictate de Mama Natura și folosesc piatră naturală dincolo de blaturi.” Puteţi transporta piatra până la tavan și chiar puteți face fronturile sertarelor și capacele de ventilație ale hotei din piatră naturală.

Prin urmare, pentru a remodela major sau pentru a amenaja bucatarii mici de apartament, te invităm să foloseşti cu incredere sfaturile noastre de decorare rapidă și ușoară pentru a oferi bucătăriei tale mici o actualizare demnă de o revistă de interior. Cea mai bună parte este că aceste idei de amenajare de bucatarie mică se pot îmbina și se potrivesc frumos – folosiţi unul sau mai multe împreună.

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

 

Comments

comments

Previous:

Top 12 lucruri ciudate despre animale

mobila pentru spatiu mic

Next:

5 obiecte de mobilier care îți eficientizează spațiul din locuință

You may also like

Post a new comment