Altarul închinat lui Romulus, descoperit la Roma

06 March of 2020

Turiștii care vizitează Roma, nu regretă niciodată alegerea făcută pentru că siturile arheologice aflate în frumoasa capitală a Italiei încântă pe oricine, de la fascinantul Coloseum până la grandoarea Panteonului.

Acum, o descoperire arheologică recent dezvăluită oferă o perspectivă suplimentară asupra istoriei culturale a Romei.
Arheologii bănuiau de mult că undeva în cele mai importante locuri pe care romanii le-au lăsat moștenire trebuie să existe și un altar latin, dedicat lui Romulus, legendarul fondator al Romei. Evident atenția cercetătorilor a fost ațintită asupra Forumului Roman, care a fost centrul politic al Romei în antichitate.

Cu ajutorul tehnologiei moderne, o cameră subterană a fost dezgropată, lângă complexul Curia-Comitium – spațiul public de întâlnire pentru senatorii Romei antice. Despre aceasta se crede că este dedicat miticului tată al Romei.

Romulus este o figură din mitologia romană, fiind unul dintre cei doi frați gemeni crescuți de o lupoaică, despre care se spune că l-a ucis pe fratele său Remus în timpul unei lupte pentru fondarea orașului Roma.

Într-o conferință de presă oficială, care a avut loc la Roma, Alfonsina Russo, directorul Parcului Arheologic Colosseum, a descris camera ca fiind altarul lui Romulus, nu locul său de înmormântare, spațiul având mai degrabă un rol simbolic în antichitate

În interiorul camerei, arheologii au găsit comori ciudate, care intrigă istoricii, inclusiv un sarcofag făcut dintr-o rocă vulcanică, care are o lungime de aproximativ 1,4 metri și despre care se spune ca ar fi un altar. Sarcofagul datează din secolul al VI-lea î.Hr. Primarul Romei, Virginia Raggi, a comentat descoperirea, afirmând că „Roma mereu uimește cu comorile sale” și a mulțumit echipei arheologice. Escavația în impresionantul sit rheologic continuă, iar oamenii de știință se așteaptă la mai multe rezultate concrete spre sfârșitul lunii aprilie.

Comments

comments

Previous:

Află ce tip de călătoare ești și care sunt destinațiile potrivite pentru tine

Next:

10 orașe incredibil de frumoase de adăugat pe lista de călătorie

You may also like

Post a new comment