Alina Sorescu – Cântecul şi televiziunea sunt raţiunea ei de a fi

13 November of 2009

Alina Sorescu

Alina Sorescu / Foto: TVR1

Dincolo de apariţiile pe ecran sau pe scenă, „fata cu ochi de cer” ştie să se bucure  de prieteni şi familie şi duce o viaţă absolut normală. Alina Sorescu, moderator la TVR 1 şi cântăreaţă, este licenţiată a  două facultăţi, Sociologie şi Comunicare şi Relaţii Publice, urmate şi terminate în acelaşi timp. Anul acesta s-a înscris la Masterat cu opţiunea de curs „Sondaje de opinie şi marketing”. Îşi face cercetările pentru dizertaţie chiar în lumea în care trăieşte – universul mass-media.

Locul naşterii?
Bucureşti
Cel mai frumos moment al copilăriei?
Am avut multe clipe frumoase, dar primul turneu cu grupul „Mini-Song” în Franţa, condus pe atunci de regretatul Ioan Luchian Mihalea, a fost un drum care mi-a marcat în mod deosebit evoluţia viitoare. Cu aceeaşi bucurie şi emoţie îmi amintesc şi de momentul când mi-am  lansat primul album intitulat „Voi fi o stea”, compozitor Eugen Mihăescu.
Temperament?
Trebuie să recunosc că sunt genul „mereu în priză”, îmi place să fiu informată, sunt o persoană muncitoare şi meticuloasă, cerebrală, veselă, optimistă, sensibilă, dar pragmatică. Dar sunt raţională şi rezonabilă.
Slăbiciune?
Una şi foarte bună: ciocolata amăruie.
Calitate?
Sunt foarte atentă la detalii.
Ce te enervează la ceilalţi?
Superficialitatea.
Ce apreciezi la cei din jurul tău?
Spiritul de echipă. Şi cei mai buni prieteni ai mei din  TVR sunt oamenii din spatele camerelor, echipele redacţionale cu care am lucrat pentru realizarea diverselor emisiuni şi evenimente.
Ai un model de viaţă?
Da, mama mea.
Ai o carte preferată?
Lectura este unul dintre hobby-urile mele. Dar, dintre toate cărţile, îmi place să recitesc romanul lui Patrick Suskind, „Parfumul”.
Dar un citat favorit?
„Oamenii nu încetează să se joace pentru că îmbătrânesc ci îmbătrânesc pentru că încetează să se joace.” afirma George Bernard Shaw.
Proiecte?
Un album nou, continuarea colaborării cu TVR, finalizarea Masterului…aaa! şi şcoala de şoferi.
Dacă ar trebui să iei totul de la început, ai face aceleaşi alegeri?
Nu privesc în urmă cu regrete, sunt mulţumită de evoluţia mea de până acum, dar recunosc că mi-aş fi dorit să fi văzut mai multe filme şi să aprofundez domeniul.
Nu poate trăi fără:
Ceas: pentru puterea pe care mi-o dă şi pentru senzaţia de a avea timpul sub control.
Telefon: pentru modul în care îmi înlesneşte comunicarea.
Internet: pentru viteza cu care mă ajută să îmi rezolv activităţile.
Interviu de Ivana Iancu
Foto: TVR 1

Comments

comments

 

Next:

Daniela Zeca Buzura – La confluența dintre lumi

You may also like

Post a new comment