Alimentele pe care nu ar trebui să le ţii niciodată în frigider

25 October of 2019

Din cauza căldurii, multă lume e tentată să depoziteze cât mai multe alimente în frigider, pentru a le păstra proaspete pentru mai mult timp. Totuşi, unele se strică mai repede atunci când sunt puse în frigider.

Pâinea
Pâinea se usucă şi se râncezeşte mai repede atunci când este pusă în frigider. Cea mai bună soluţie o reprezintă cutiile speciale care păstrează acest aliment proaspăt pentru mai mult timp. Ai grijă să pui cutia într-un spaţiu uscat şi răcoros.

Ceapa
Deşi multă lume alege să depoziteze ceapa în sertarul de legume al frigiderului, aceasta se păstrează cel mai bine într-un loc uscat şi bine aerisit. În plus, în frigider, mirosul emanat de ceapă se impregnează în alte alimente.

Usturoi
Frigiderul nu influenţează în niciun fel durata de viaţă a usturoiului. Ca şi în cazul cepei, acesta se păstrează cel mai bine într-un loc uscat.

Avocado
Fructul de avocado este păstrat cel mai bine într-o pungă de hârtie, pusă într-un loc uscat. Astfel, fructul se coace mai greu. Dacă doreşti ca acesta să se coacă mai repede, atunci poţi să îl pui într-o fructieră, aproape de o banană.

Nuci

Deși temperaturile mai scăzute pot contribui la conservarea acizilor grași din nuci, alune, migdale sau semințe, gustul lor poate fi afectat.

Cea mai bună modalitate de depozitare a nucilor și a semințelor este într-un recipient care se închide ermetic. Păstrează recipientul în cămară sau într-o încăpere unde să nu fie nici prea cald, nici prea frig. În acest mod, ele își vor menține aroma plăcută timp îndelungat.

Verdeata

Tratează verdeața precum pătrunjelul, leușteanul, mărarul, busuiocul sau menta la fel cum ai trata un buchet de flori – taie un pic din tulpina lor și pune-le într-un pahar cu apă proaspătă. Păstrate la frigider, frunzulițele fragede se vor pleoști și se vor înmuia foarte repede, începând să se înnegrească și să putrezească.

În schimb, plantele aromatice cu codițele lemnoase și cu frunze mai puțin delicate precum rozmarin, cimbru sau salvie pot fi păstrate la frigider. Asigură-te că sunt bine uscate înainte, învelește-le într-un șervet de hârtie și depozitează-le la frigider într-o cutie închisă ermetic.

Banane

Bananele au nevoie de căldură pentru a se coace în mod adecvat. Acest proces este întrerupt când fructele sunt ținute la frigider. Temperatura scăzută poate conduce de asemenea la înnegrirea cojii bananelor, deoarece celulele acesteia sunt afectate de frig.

Totodată, gustul lor este modificat. Cel mai indicat e să le ții afară și, dacă sunt destul de coapte, ferite de lumină.

Cafea

Cafeaua preia cu mare ușurință mirosul alimentelor și al altor produse din jurul său, prin urmare, dacă o vei ține la frigider, aceasta riscă să își modifice semnificativ aroma. Chiar și păstrată într-un borcan, ea ea își poate schimba mirosul când stă în frigider ca urmare a temperaturii.

Sfatul nostru e să o depozitezi într-un recipient închis ermetic, într-un loc cât mai întunecos. Astfel, aceasta își va păstra prospețimea timp îndelungat.

Citeste si:

  1. 5 sfaturi practice ca sa scapi de depresie în mod natural
  2. 33 de sfaturi care iti salveaza silueta
  3. Trucuri care te scapa de matreata
  4. 13 sfaturi de beauty care nu te costa nimic!

Comments

comments

Previous:

Tort catifelat cu cremă de cafea

Next:

Deserturi turcești

You may also like

Post a new comment