Sfaturile nutriționale sunt disponibile peste tot: bea asta, mănâncă asta, nu bea niciodată…, mănâncă mereu asta… Totul devine foarte confuz din cauza abundenței informațiilor și imposibilității de a face o selecție.
De aceea, îți prezentăm structurat, ca de fiecare dată, o listă cu cele mai bune alimente, de data asta benefice creierului și capacității de concentrare.
1. Cofeina. Indiferent dacă o preferi sub formă de cafea, ceai sau alte produse, cofeina este una dintre cele mai bune substanțe chimice ce crește capacitatea de concentrare. Este cea mai utilizată substanță psihoactivă din lume.
Citeste si: Creierul, un organ unisex? Cateva detalii care trebuie spuse
2. Zahărul poate ajuta și el. Corpul tău preferă glucoza, pe care o obține din lucrurile dulci pe care le consumi sau bei. Un pahar de suc de portocale este o mare sursă de glucoză. Doar nu exagerați cu zahărul, în cantități peste cele normale afectează sănătatea organismului.
3. Pește, 2 porții săptămânal. Peștele este literalmente hrană pentru creier; acizii grași omega-3 din pește îți ajută creierul să rămână sănătos. Mănâncă două porții pe săptămână pentru a ajuta la reducerea riscului instalării demenței, a riscului de accident vascular cerebral și a declinului mental.
4. Nuci și ciocolată neagră. Ciocolata neagră are tot felul de proprietăți antioxidante deosebite. Iar nucile sunt o adevărată sărbătoare a vitaminelor și a unor minerale. Mănâncă câte puțin în fiecare zi pentru a obține toate beneficiile lor.
5. Avocado. Este deosebit de important pentru fluxul de sânge din organism prin reducerea acumulării de colesterol și adăugarea de grăsimi bune. De asemenea, este un fruct delicios.
6. Cerealele integrale. Acestea conțin multă fibră și vitamina E. Fibra îți ajută intestinul gros, lucrând simbiotic cu bacteriile de acolo pentru a-ți menține sistemul digestiv sănătos.
7. Afinele. Conțin compuși care pot ajuta la protejarea creierului de deteriorarea împotriva radicalilor liberi, a demenței și a bolii Alzheimer.
De reținut despre aceste alimente pentru creier:
1. Mănâncă o dietă sănătoasă cu o mare varietate de alimente sănătoase. Dacă îți este foame sau dacă ai mâncat prea mult, capacitatea de concentrare scade.
2. Ia din alimente sau suplimente vitamine și minerale. Pentru aceste lucruri, consultă medicul. Este posibil să vrea să facă analize de sânge pentru a vedea dacă suferi de deficiențe și este posibil să sugereze mărci de înaltă calitate.
3. Pregătește-te pentru o zi mare. Trebuie să te concentrezi puternic într-o anume zi? Începe cu o masă formată dintr-un bagel cu cereale integrale și cu somon, o ceașcă de cafea și o cană cu suc de fructe. De asemenea, asigură-te că vei dormi o noapte bună înainte și că ai băut suficientă apă.
Text: Ada Oprea/ Sursa foto: iStock
Comments

Previous:
Dieta Mayo. Detaliile dietei, regulile și principiile meniului

Next:
Fructe de pădure. Fructele cu puteri miraculoase
You may also like
-
08 Sep
Mituri despre dietă și care este adevărul din spatele lor
NutrițieÎncerci să slăbești? Cauți o dietă care să funcționeze cu adevărat? Este posibil să găsești ...
-
27 Apr
Carnea de miel este sănătoasă, doar dacă este consumată cu măsură
NutrițieTradiţia creştină cere ca de pe masa de Paşte să nu lipsească, pe lângă ouă ...
-
30 Mar
La ce riscuri ne supunem atunci când consumăm carne de miel în exces
NutrițieDacă tot se apropie Paștele, trebuie să știți câteva lucruri despre carnea de miel. Cu ...
-
31 Jul
Tipuri de diete si o alimentatie sanatoasa
NutrițieÎn teorie, toată lumea știe ca o alimentație sănătoasă este cheia unui organism sănătos. În ...