Alimente ideale pentru dieta femeilor

04 January of 2016

Dieta femeilor trebuie să fie diferită de cea a bărbaților și asta pentru că metabolismul feminin este diferit de cel masculin. Există câteva alimente ideale pentru dieta femeilor, pe care trebuie să le incluzi, prin rotație, în fiecare zi în dietă ta.

Peștele gras este fundamental necesar femeilor, pentru că acestea au nevoie de un aport crescut și constant de omega 3. Peștele gras crește nivelul de serotonină, efectul fiind mult mai accentuat la femei, comparativ cu bărbații. Peștele gras previne depresiile și menține pielea tânără.

Alimente ideale pentru dieta femeilor (1)

Ovăzul și tărâțele de ovăz nu au voie să-ți lipsească din cămară și nici din farfurie. Ovăzul are capacitatea de a reduce colesterolului, reglează presiunea arterială și previne bolile cardiovasculare. Ovăzul previne cancerul de colon, constipația și este o foarte bună sursă de acid folic și vitamină E. În plus conține  zinc, cupru, fier, mangan și magneziu, toate minerale esențiale pentru metabolismul feminin.

Fructele de pădure și mai ales afinele, zmeură și murele, conțin o cantitate uriașa de antioxidanți și alte fitochimicale prețioase care previn cancerul, mențin sănătatea ochilor și a pielii, scad colesterolul și contribuie la eliminarea lipidelor. Fructele de pădure conțin vitamine, minerale și fibre.

Nucile trebuie incluse zilnic în dietă femeilor. Este bine dacă poți mânca 3-4 nuci în fiecare zi. Grăsimile sănătoase pe care le conțin îți întrețin siluetă și previn acumularea de grăsime în zonă abdomenului, dar reduc și riscul apariției diabetului de tip II. Nucile conțin seleniu care acționează că un inhibitor al celulelor canceroase. Nucile optimizează tensiunea arterială, previn artita și inhiba simptomatologia asmului.

Avocado este binecunoscut pentru beneficiile lui. Este bogat în grăsimi monosaturate, vitamine, minerale și antioxidanți care accelerează metabolismul, ajută în dietele pentru scăderea în greutate și susțin o piele hidratata și sănătoasă.

Legumele verzi sunt esențiale în dietă femeilor. Din categorie fac parte broccoli, spanacul, varză și toate legumele cu frunze verzi. Clorofilă existența în acestea este un antioxidant esențial, prețios în dietă femeilor.

Cacao crudă are capacitatea de a ameliora simptomatologia legată de menstruație. În plus echilibrează furtunile hormonale lunare ale femeilor și conferă o stare de bine.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Previous:

Ce inseamna pentru noi mancare sanatoasa?

Next:

Cum rezisti in fata dulciurilor

You may also like

Post a new comment